Korruption

Krav på att regeringen sparkar Kinberg Batra

Publicerad 21 april 2024 kl 09.53

Inrikes. Anna Kinberg Batra gav sina vänner toppjobb med diffusa arbetsuppgifter på länsstyrelsen i Stockholm och utreds därför för korruption av JO. Men redan nu vill Staffanstorps starke man Christian Sonesson (M) att regeringen sparkar sin superkorrupta landshövding.

Dela artikeln

"Många märkliga turer har uppdagats i media på sistone. Dessa har försökt att besvaras med ganska pinsamma intervjuer. Har man inte vett att själv ta ansvaret och avgå så måste naturligtvis regeringen ångra sin utnämning och lyfta landshövdingen. Det får vara ett slut på den pinsamma cirkusen nu", skriver Sonesson på Facebook.

Ulf Kristersson har sagt att det råder en ”förtroendekris” och välkomnar JO-utredningen, men hittills har han inte kommenterat huruvida regeringen har förtroende för landshövdingen.

Även Expressens ledarchef Patrik Kronqvist anser att regeringen måste agera.

"Om regeringen menar allvar med sin kamp mot den organiserade brottsligheten måste Ulf Kristersson sparka Anna Kinberg Batra", skriver han i Expressen och konstaterar att Sverige gång på gång prickas av OECD för att landet inte kriminaliserat de vanligaste typerna av korruption.

Enligt Kronqvist är det inte märkligt att gängen nu infiltrerar statens funktioner i Sverige, eftersom kompiskorruption ses som något naturligt och det är så lätt att rekrytera vänner och släktingar när man väl fått in en fot.

"När det kommer till korruptionsbekämpning är Sverige närmast ett u-land", konstaterar Patrik Kronqvist.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.