Genrebild.

Kristna irakier varnar: Sverige kommer bli muslimskt

Publicerad 30 november 2019 kl 14.44

Inrikes. Kristna i Irak varnar nu för att framtidens Sverige kommer styras av islamister, uppger Världen Idag.

Gilla artikeln på Facebook

"Många" kristna i Irak varnar för vad som kommer hända med Sverige i framtiden. Islamister kommer troligen att ta över landet, lyder varningen.

Detta på grund av den enorma utomeuropeiska invandring som skett de senaste decennierna. Detsamma kan hända med Frankrike, som också tagit emot väldigt många muslimska invandrare.

Kristna irakier som Världen Idag talat med menar att Sverige håller på att förlora kontrollen.

Islamisterna gör visserligen ännu inga större anspråk på politisk makt i Sverige. Men det är bara en taktik, hävdas det.

– Inom islam finns det ett uttryck som heter taqqiyya. Det innebär att radikala muslimer "ligger lågt" och anpassar sig till ett mer icke-religiöst samhälle för att samla kraft, säger en kristen irakier till tidningen.

Alla muslimer är visserligen inte jihadister, men alla tror på Muhammed, som vill att världen ska bli muslimsk.

Och när radikala muslimer får övertaget i Europa, kommer de inte behandla kristna och andra "otrogna" med samma tolerans som de själva blivit bemötta, påstås det också.

Islamologen Rickard Lagervall, verksam vid Lunds universitet och Jönköping University, hävdar dock i tidningen att muslimerna inte kommer ta över, eftersom de är en "minoritet".

Men detta kan naturligtvis förändras fullständigt genom barnafödande och invandring, vilket skett i till exempel Libanon och kristendomens tidigare världsstad Konstantinopel, som föll till muslimerna år 1453 och idag är turkiska Istanbul. I dagens Turkiet är kristna en minimal och förtryckt minoritet på ungefär 0,3 procent av den totala befolkningen. För hundra år sedan utgjorde kristna ungefär 25 procent.

1950 fanns det bara 500 muslimer i Sverige. Den siffran har sedan dess exploderat. Under 2000-talet har det länge påståtts finnas en halv miljon muslimer i landet. Den siffran torde dock ha ökat kraftigt under 2010-talet, inte minst på grund av asylströmmen 2015. År 2050 väntas det finnas 4,5 miljoner muslimer i Sverige, enligt en mätning från förra året. Om siffran stämmer, skulle alltså den muslimska befolkningen i Sverige ha ökat från 500 stycken till 4,5 miljoner på hundra år.


"Enda sättet att stoppa rasismen." Välj: "Invänta er död" eller begå självmord.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ungern: "Invandring är ingen mänsklig rättighet"

Menar termen missbrukas. "Används för att blanda sig i andra länder."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Bomb- och skottsäker familjebil gör säljsuccé bland vanligt folk. Ny marknad: Bepansrade bilar för svenssons.0 Plus

Fick benmärg av donator – nu har all hans sperma donatorns DNA. Blodcancer kan botas med stamcellstransplantation.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0