Kritiken: För många italienare i Italiens landslag

Publicerad 14 juli 2021 kl 19.06

Media. The Economist riktar nu hård kritik mot det italienska fotbollslandslaget. Laget består nämligen endast av italienare, konstaterar den liberala brittiska tidskriften, som varnar för rasism och fascism.

Gilla artikeln på Facebook

Italien besegrade i söndags Englands mångkulturella landslag i EM-finalen. Italienarna avgjorde matchen på straffar efter att England – enligt kritiker av potentiellt politiska skäl – valt ut tre afrikanska spelare som straffläggare.

Nu slår den liberala brittiska tidskriften The Economist tillbaka mot Italien.

"Den mest slående aspekten av Italiens 26-mannatrupp innan den gick ut på planen var att den, ensam bland de främsta tävlandena, inte inkluderade en enda spelare som betraktas som färgad", skriver Economist på Twitter.

Tidningen länkar till en artikel som varnar för bristen på mångfald i det italienska laget och att finalvinsten är en seger för "den italienska högern".

Economist förklarar att Italien, till skillnad från mer vänsterliberala länder, tillämpar rättsprincipen jus sanguinis, vilket gör det svårare för invandrare att få medborgarskap. Detta leder till att det italienska laget utgörs av italienare.

Men inte nog med detta, The Economist slår också larm om att de italienska spelarna har haft en "ambivalent" inställning till att gå ned på knä för vänsterextrema Black lives matter inför matcherna.

Artikeln hånas nu på sociala medier, rapporterar RT.

"Skulle Economist någonsin skriva en artikel om att afrikanska lag i VM inte hade vita spelare eller att de asiatiska lagen inte hade svarta spelare?" skriver exempelvis den amerikanska konservativa profilen Ryan Girdusky på Twitter.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Media

Bulletins chefredaktör öppet vänsterextrem

"Det är dom vita som skrämmer mig".. Andrew Rosenthal talar ut i SvD om antivita övertygelsen, bostadskarriären och kärleken till Black Lives Matter.0 

Vetenskap

Ryssar råkade välta rymdstationen. Tappade radiokontakt med jorden efter häftig gir.0 

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0