Fria Tider avslöjar
Veckor efter att ha misshandlat kvinnan tog sig "Musse" – här i TV4:s "Malou efter tio" – in i hennes hus och gömde sig under hennes säng. Kvinnan berättade om skräckupplevelsen under rättegången.

Kvinnomisshandlare styr Ensamkommandes förening

Publicerad 8 mars 2017 kl 17.04

Inrikes. Afghanen Mushtagh "Musse" Hosseini, ordförande i Sveriges ensamkommandes förening, hyllas i media för sitt arbete för "integration" och för sin roll som förebild för flyktingbarn. Men nu kan Fria Tider avslöja att Hosseini är dömd för att ha misshandlat och trakasserat en svensk kvinna.

Dela artikeln

Som ordförande för Sveriges ensamkommandes förening, SEF – en lobbygrupp för så kallade flyktingbarn – har Musse Hosseini lyfts fram i ett stort antal mediesammanhang. Bland annat i Sveriges Radio, SVT, TV4 och Svenska Dagbladet.

22-årige Hosseini, som själv kom som så kallat flyktingbarn till Sverige, uttalade sig så sent som idag i Aftonbladet. Jornalisten Kerstin Weigl konstaterar i sin artikel att 15 ensamkommande bara det senaste året dömts för att ha deltagit i gruppvåldtäkter mot minderåriga pojkar. Hon frågar Hosseini vad detta kan bero på – men blir avsnäst.

– Varför tar du istället inte reda på hur många pojkar som själva utsatts för övergrepp av personal? blir 22-åringens svar.

Men Fria Tiders granskning visar att Musse Hosseini själv dömts för övergrepp. År 2012, när han uppgav sig vara 18 år, dömdes han för misshandel, hemfridsbrott och förargelseväckande beteende.

Gömde sig under sängen
Offret för misshandeln och hemfridsbrottet var en jämnårig svensk kvinna som Hosseini vid tidpunkten hade ett förhållande med. Paret befann sig vid en tunnelbanestation i Stockholm när afghanen plötsligt blev våldsam och började dra och slita i kvinnan och försökte att fysiskt förhindra henne från att åka hem genom att ta ifrån henne hennes plånbok, väska och mobil. När hon slet åt sig ett halsband som hon tidigare gett till Hosseini svarade han med att slå henne i ansiktet, vilket bland annat medförde att hennes örhänge lossnade och hon fick ett rivmärke.

Läs också: Känd feminist kräver "mansfri månad på krogen" – är själv dömd för kvinnomisshandel

Några veckor senare, när paret hade gjort slut, hade Musse Hosseini börjat förfölja kvinnan. En kväll smög han sig in i huset där hon bodde och gömde sig under hennes säng. Kvinnan låg uppe sent och läste och hade ägnat sig åt detta i flera timmar när hon plötsligt hörde ett ljud under sängen. Hon blev så rädd och chockad över att se afghanen ligga under sin säng att hon "låg och skakade hela natten", enligt domen. Efteråt vägrade han gå därifrån, men hon blev av med honom efter att ha känt sig tvingad att ge honom frukost.

Hosseini dömdes också för förargelseväckande beteende på en buss från Stockholm till Norrtälje. För de tre brotten kom han undan med 40 dagsböter.

Ett år tidigare, i maj 2011, utreddes han för stöld men slapp enligt ett åklagarbeslut om åtalsunderlåtelse att ställas inför rätta efter att ha erkänt brottet.

Läs också: "Du har 30 sekunder på dig att säga adjö till din dotter" – möt Kim, 32, som är Expressens nya expert på rasism

När Fria Tider ringer upp Musse Hosseini för att be om en kommentar avbryter han samtalet.

– Det hörs jättedåligt, säger han och lägger på luren efter att Fria Tiders reporter presenterat sig.

GRÄVGRUPPEN


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.