Soros och politiken
Stefan Löfven.

Löfven driver George Soros linje: Vill tvångsfördela alla asylsökare på EU-nivå

Publicerad 11 november 2015 kl 18.28

Utrikes. Den svenska regeringen försöker få EU att skrota Dublinförordningen och införa ett system där samtliga asylsökare som tar sig till unionen ska fördelas mellan medlemsländerna. Förslaget har tidigare lagts fram av den internationelle finansmannen George Soros, 85.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt planen, som även bland annat Tyskland och Österrike ställer sig bakom, ska EU ha ett gemensamt asylmottagande, rapporterar SVT Nyheter.

Det innebär att asylsökarna ska få söka asyl i EU, istället för i enskilda medlemsländer, på så kallade hot-spots vid unionens yttre gränser. Sedan ska invandrarna fördelas med hjälp av tvingande kvoter.

– Vi måste ha en ny ordning för hur Europa samlat ska ta ansvar. Det innebär att kopplat till hot-spots behöver vi ett nytt Dublin-fördrag. Det är dags att dra igång den diskussionen på riktigt bland EU:s medlemsländer, säger statsminister Stefan Löfven (S) till SVT Nyheter under det pågående EU-toppmötet på Malta

Planen, som skulle leda till att inget EU-land kan undkomma att ta emot stora mängder invandrare från tredje världen, överensstämmer i detalj med ett förslag som miljardären George Soros lade fram i september.

För att finansiera det omstrukturerade asylsystemet föreslog den kände valutaspekulanten att EU skulle ta ut massiva lån.

"EU kan få in dessa medel genom att emittera långtidsobligationer med hjälp av sin till stor del outnyttjade AAA-lånekapacitet", skrev han.

Soros driver idag den kulturmarxistiska stiftelsen Open Society, som fokuserar på att främja en mångkulturell utveckling i framför allt Östeuropa. Nyligen anklagade Ungerns premiärminister Viktor Orbán den 85-åriga finansmannen för att ha hjälpt till att skapa det nuvarande asylkaoset i Europa med hjälp av sina internationella organisationer.

Även den ungerska kabinettsministern Antal Rogán anklagade förra veckan George Soros för att ligga bakom de tvingande kvoter som tidigare införts för 160.000 asylsökare på EU-nivå, skriver Hungary Today. Detta efter att Soros under hösten i flera debattinlägg, både internationellt och i Ungern, har föreslagit en ökad invandring till EU som ska fördelas enligt kvoter.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.