Löfven II

Löfven: Min regering skapar "ordning och reda" i Sverige

Publicerad 16 februari 2019 kl 16.15

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) verkar helt övertygad om att den kommande mandatperioden kommer bli lyckosam för Sverige. Det är ju han som styr.

Gilla artikeln på Facebook

I ett inlägg på Facebook rabblar Stefan Löfven upp allt bra som han och hans parti har gjort och kommer göra för Sverige.

Enligt Löfven är Sveriges bästa alltid hans första prioritet.

– För oss socialdemokrater är investeringar i ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige vår främsta prioritet. I och med Januariavtalet har vi inlett ett brett politiskt samarbete för att göra det som är bäst för vårt land, säger han.

Stefan Löfven menar att förra perioden som han styrde Sverige var mycket lyckad, och denna framgångssaga ska nu fortsätta.

– Under den förra mandatperioden skapade vi ordning och reda i statsfinanserna. Hundratusentals fler har ett jobb att gå till och statsskulden är på sin lägsta nivå sedan 1970-talet. Styrkan i ekonomin ska fortsätta att användas till att bygga ett starkare samhälle.

Löfven "vill" och "ska" göra mycket, förklarar han.

– Jag vill att det utbildas och anställs tiotusentals nya medarbetare i sjukvården, skolan och hos polisen. För det kommer att behövas. De kommande åren måste vi bygga hundratals förskolor, skolor och äldreboenden. Sverige ska hålla ihop, klyftorna ska minska och samhället ska bli tryggare. Den svenska välfärden ska komma alla till del i hela landet, lovar nu statsministern svenska folket.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

En av världens snabbaste superdatorer byggs i Linköping. Ska göra Sverige ledande inom AI.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0