Löfven II

Löfven tänker bli statsminister även 2022: "Ja, ja, ja, absolut"

Publicerad 21 februari 2019 kl 08.43

Inrikes. S-ledaren Stefan Löfven har inga planer på att pensionera sig. Nej, han planerar styra Sverige i många år till, antyder han i en intervju med Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Löfven II-regeringen har bara hunnit härska Sverige i några veckor när nu Stefan Löfven meddelar att han ser sig själv som en statsministerkandidat också vid nästa riksdagsval.

När Expressen frågar om han då, alltså 2022, kommer fortsätta som partiledare för Socialdemokraterna, om partiet vill det, svarar han:

– Ja, ja, ja. Absolut! Nu har jag precis tillträtt för en andra mandatperiod och jag är uppfylld av allt vi ska göra. Vi har en rejäl reformagenda framför oss i och med januariavtalet. Nu är det mycket som ska göras.

Han säger också att han gärna ser ett blocköverskridande samarbete som är långsiktigt, även om han inte kan garantera vad som kommer hända efter nästa val. Då kan situationen vara annorlunda, menar han.

Samtidigt påpekar Löfven att samarbeten likt Januariavtalet är "bra för landet", och han är alltså inte främmande för fler sådana uppgörelser. Ambitionen är dock i nuläget satt till den här mandatperioden.

Intressant är också att Stefan Löfven i intervjun ger olika besked om värnskatten. Först säger han att partierna var överens om att ta bort den, och att han rentav "tycker det är rätt att ta bort den nu". Men när intervjun är över så ändrar han sig, och skyller på att det var Liberalerna som ville ha bort den. Hade han själv fått välja, säger han helt plötsligt till Expressen, hade han inte tagit bort den.


Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bildt: "Obestritt" varför Estonia sjönk

Dåvarande statsministern hänvisar till den officiella förklaringen. "Gick i för hög fart i extrem sjö och bogvisiret slets av vilket vattenfyllde fartyget."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Genetisk mutation gör unga och friska svårt coronasjuka. Felriktade antikroppar attackerar det egna immunsystemet.0 

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0