Löfven II

Löfven tänker bli statsminister även 2022: "Ja, ja, ja, absolut"

Publicerad 21 februari 2019 kl 08.43

Inrikes. S-ledaren Stefan Löfven har inga planer på att pensionera sig. Nej, han planerar styra Sverige i många år till, antyder han i en intervju med Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Löfven II-regeringen har bara hunnit härska Sverige i några veckor när nu Stefan Löfven meddelar att han ser sig själv som en statsministerkandidat också vid nästa riksdagsval.

När Expressen frågar om han då, alltså 2022, kommer fortsätta som partiledare för Socialdemokraterna, om partiet vill det, svarar han:

– Ja, ja, ja. Absolut! Nu har jag precis tillträtt för en andra mandatperiod och jag är uppfylld av allt vi ska göra. Vi har en rejäl reformagenda framför oss i och med januariavtalet. Nu är det mycket som ska göras.

Han säger också att han gärna ser ett blocköverskridande samarbete som är långsiktigt, även om han inte kan garantera vad som kommer hända efter nästa val. Då kan situationen vara annorlunda, menar han.

Samtidigt påpekar Löfven att samarbeten likt Januariavtalet är "bra för landet", och han är alltså inte främmande för fler sådana uppgörelser. Ambitionen är dock i nuläget satt till den här mandatperioden.

Intressant är också att Stefan Löfven i intervjun ger olika besked om värnskatten. Först säger han att partierna var överens om att ta bort den, och att han rentav "tycker det är rätt att ta bort den nu". Men när intervjun är över så ändrar han sig, och skyller på att det var Liberalerna som ville ha bort den. Hade han själv fått välja, säger han helt plötsligt till Expressen, hade han inte tagit bort den.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0