Linnéa Claeson
Linnéa Claeson.

Linnéa Claeson får lämna Aftonbladet

Publicerad 27 januari 2020 kl 21.13

Media. Feministen Linnéa Claeson, som anklagats för plagiat och systematiska lögner om sexuella trakasserier, slutar nu som kolumnist på Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

"Efter två och ett halvt år och fler än 70 kolumner för Aftonbladet är det här min sista. Nu är det dags att gå vidare till andra projekt, och en del andra uttryck, men vi möts igen på andra ställen och mitt sam­ar­bete med Aftonbladet slutar inte här utan vi har nya grejer som väntar er läsare", skriver Linnéa Claeson i Aftonbladet.

Claeson är en av de vänsteraktivister som hyllats och lyfts fram allra mest av det svenska etablissemanget de senaste åren. Men under hösten började till och med andra feminister fråga sig om de dagliga sexuella trakasserier hon byggt sin karriär på att påstå sig vara utsatt för möjligen kunde vara påhittade.

Det har tidigare också avslöjats att Claesons artiklar i Aftonbladet har varit plagierade.

Linnéa Claeson nämner inte själv i sin sista kolumn i Aftonbladet vad som är anledningen till att hon lämnar tidningen. Hon lovar dock att hon kommer att fortsätta kämpa för feminism och för "en klokare, snällare och modigare värld".


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0