Nya Sverigebilden

Löfvens "strategi" i internationellt fokus när Sverige utestängs från turismen

Publicerad 30 maj 2020 kl 11.24

Utrikes. Att Sverige utestängs när andra länder öppnar upp sina gränser för turism uppmärksammas nu i utländska medier, som framhäver den svenska "strategin" och det rekordhöga dödstalet i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Återigen risker nu den så kallade Sverigebilden att skadas när svenskarna utestängs från turismen. 

Under fredagen meddelade Danmark, Norge och Grekland att de öppnar sina gränser. Från och med den 15 juni får till exempel turister från ett stort antal länder åka till Grekland igen. Men inte från Sverige.

Bakgrunden är Löfvenregeringens "strategi" mot covid-19, som lett fram till den största coronadödligheten i världen.

Detta uppmärksammas nu i internationella medier.

"Norge och Danmark kommer släppa gränskontrollerna mellan länderna men har uteslutit sin skandinaviska granne Sverige, som använt en lättare hantering mot covid-19-pandemin och drabbats av ett mycket högre dödstal", skriver brittiska The Guardian.

"Norge och Danmark säger att de kommer öppna upp turismen mellan sina två länder från och med den 15 juni, men att man kommer behålla restriktionerna för svenskar. Sverige införde inte en 'lockdown', till skillnad från sina nordiska grannar, och landets dödstal för covid-19 – över 4.000 – är det överlägset högsta i Skandinavien", rapporterar BBC.


Coronavaccin
Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nyföretagandet har ökat under pandemin

73.687 nya företag under 2020.. Det är en ökning med 10 procent jämfört med föregående år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.