M-toppen: Dags för återvandring

Publicerad 4 augusti 2020 kl 15.24

Inrikes. Staffanstorps starke man Christian Sonesson (M) kräver nu att Sverige börjar skicka hem invandrare. Det skriver han i ett inlägg på Facebook som ett svar på dödsskjutningen av den 12-åriga polska flickan Adriana i Stockholm. Sverige går inte längre att känna igen, enligt M-politikern.

Gilla artikeln på Facebook

Det är på Facebook som kommunstyrelses ordförande i Staffanstorp, Christian Sonesson, öppnar för återvandring av "ej integrerade" invandrare.

Detta krav har främst drivits av nationalistpartiet Alternativ för Sverige, sedan mer försiktigt av Sverigedemokraterna.

Men nu vill även M-toppen i Skåne se den lösningen.

Inlägget kommer efter mordet på en 12-årig flicka i Botkyrka i Stockholm natten till söndag.

"Svensk migrationspolitik har sedan många år tillbaka havererat. Parallella samhällen och otrygghet breder ut sig, mer och mer för varje år. Sverige går inte längre att känna igen, även om många envetet försöker upprätthålla bilden. Lögner, vinklad statistik och skönmålande exempel används av de som vill fortsätta driva samhället i denna riktning", skriver han.

Sonesson listar 23 punkter för att rädda landet, däribland flyktingstopp och att "arbeta för en återvandring av ej integrerade".

Dessutom ska de som inte är medborgare och som gjort sig skyldiga till brott med fängelse på straffskalan utvisas "oavsett situationen i deras hemländer", tycker han.

M-politikern vill också "jaga" den organiserade brottsligheten med alla resurser som finns. "Hit them where it hurts", skriver han. Med detta menar han att man ska slå mot deras tillgångar och affärsmodeller, beslagta deras dyra bilar, upptaxera dem med mera. De som inte på ett trovärdigt sätt kan redogöra för sina inkomster och att de står i relation till levernet ska bli av med sina tillgångar, anser han.

Bombdåden är nu så vanliga att landet i princip är en "krigszon", skriver politikern.

Enligt Christian Sonesson är Löfvenregeringen handlingsförlamad och klarar bara av att bemöta våldet med meningslösa verbala floskler och fördömanden.

Samtidigt sköter media inte sitt arbete.

"Även om undantag finns, så intar media allt för sällan en granskande och uppföljande roll. Media nöjer sig allt för ofta med de repeterande svaren som ges. Det är bekvämt och svaren passar också väl in i allt för många journalisters egna politiska övertygelse", skriver han.

Samtidigt kräver han att landets så kallade oppositionspartier nu börjar samverka på allvar.

"Regeringen har varken svaren, viljan eller förmågan att fatta de nödvändiga beslut som måste tas. Oppositionen måste synka sig och samarbeta mer. Ty det är helt uppenbart att staten inte kan skydda sina medborgare, vilket är grundläggande i en rättsstat", säger Sonesson.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Mördarduo på rymmen – släpptes på fri fot

Kunde avvika innan domen föll. "Har inte varit med om den situationen tidigare."0 

Ekonominyheter

Hyresgästföreningen-chef gjorde villaklipp

Lyxvillan snart värd 10 miljoner kronor.. Samtidigt får Pedram Kouchakpour nästan en miljon i årslön från Hyresgästföreningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Rymdbolag satte nytt satellitrekord. 143 satelliter skickades upp på en och samma raket.0 

Forskare kräver omedelbart 5G-stopp: "Kan skada hälsan". Tunga kravet – efter cancerlarmen.0 Plus

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0