Genrebild.

Machete-gäng rånade unga i Täby: "Satte pistol mot huvudet"

Publicerad 8 augusti 2019 kl 16.04

Inrikes. Ett mycket brutalt rån skedde i Täby i Stockholm i fredags. Flera personer blev rånade av gärningsmän utrustade med bland annat pistol och machete, uppger Mitt i.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 23-tiden i fredags kväll vid Byängsskolan i Täby som ett brutalt rån inträffade.

Enligt tidningen Mitt i ska minst sex svartklädda yngre gärningspersoner beväpnade med pistol, batong, knivar samt machete ha rånat en handfull tonåringar och tre vuxna.

Rånarna uppges ha varit "väldigt, väldigt hotfulla".

Offren ska ha omringats och rånats på mobiler, pengar, smycken och märkeskläder. De utsatta har blivit traumatiserade och vågar inte själva träda fram för att tala om det inträffade.

– Vad jag har förstått har de mer eller mindre satt en pistol mot huvudet på dem, säger en släkting till ett av rånoffren till Mitt i.

En av de drabbade lyckades springa till en närliggande mack och larma polisen. Patrullerande hundpoliser kunde dock inte hitta några gärningsmän, och efterfrågar nu tips från allmänheten. Polisen kallar det för ett mycket allvarligt brott och tänker gör allt för att få fast förövarna. Enligt polisen kan det finnas samband med ett annat rån som utfördes vid t-banan i Mörby centrum runt 04-tiden på morgonen.

Händelsen rubriceras som grovt rån och vapenbrott.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0