Innocence of muslims

Polisen söker vittnen till misshandel

Publicerad 5 november 2012 kl 08.01

Inrikes.Malmöpolisen har nu vänt sig till allmänheten och vill ha in vittnesuppgifter från det tumult som uppstod vid den islamiska demonstrationen i september där demonstrationsledaren bland annat misshandlade en åskådare.

Gilla artikeln på Facebook

Söndagen den 23 september hölls demonstrationer mot den kontroversiella satirfilmen ”Innocence of Muslims” på flera håll i landet. Bland annat samlades flera hundra malmöbor för att protestera mot filmen.

Demonstranterna samlades på Gustav Adolfs torg vid tvåtiden på söndagen och marscherade mot Möllevångstorget för att hålla tal. På vägen till torget längs Södra Förstadsgatan ska en man enligt vittnesuppgifter ha retat demonstranterna så mycket att dessa överföll honom och överöste honom med sparkar och slag. Mannen lyckades undkomma och uppsökte polis. Polisen valde att föra bort mannen för störande av allmän ordning.

På en kort amatörfilm som Fria Tider publicerade på tisdagen efter demonstrationen kan man tydligt se hur den nämnda mannen backar och blir överfallen av en muslim med röd armbindel till vänster. Mannen får ta emot en spark och ett slag mot huvudet. Det ser sedan ut som att en annan muslim försöker att dra bort sin kamrat, innan klippet bryts.

Mannen som blev misshandlad anmäldes för hets mot folkgrupp. Han har i sin tur anmält ”två stycken arabiska män med armbindel” för misshandel, uppgav polisen till Fria Tider. Mannen säger att han tog emot slag mot huvud, hals och vänstra sidan av bröstkorgen.

Polisen söker nu efter vittnet till tumultet. I ett meddelande till allmänheten skriver polisen att de "vill ha hjälp med iakttagelser och tips från platsen". Polisen kan nås på telefon 114 14.

Faksimil En stillbild på tumulten som polisen söker mer information om.


Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.