Innocence of muslims

Muslimsk ledare åtalas för misshandel

Publicerad 19 mars 2013 kl 13.36

Inrikes.Den 51-årige ledaren för den muslimska demonstrationen i Malmö i september åtalas nu för att ha misshandlat en åskådare.

Gilla artikeln på Facebook

Söndagen den 23 september hölls en demonstration för profeten Muhammed i samband med den uppmärksammade satirfilmen "Innocence of Muslims". Demonstranterna samlades på Gustav Adolfs torg i Malmö och marscherade mot Möllevångstorget för att hålla tal.

På vägen till torget längs Södra Förstadsgatan ska en 62-årig manlig åskådare ha kritiserat demonstrationen vilket retade den 51-årige demonstrationsledaren så mycket att han överföll 62-åringen och överöste honom med sparkar och slag.

Under måndagen väckte åklagare åtal för misshandel mot 51-åringen.

51-åringen nekar till brott, men tack vare en amatörfilm på misshandeln som Fria Tider skickade in till Malmöpolisen, på vilken det klart och tydligt syns att 51-åringen slog 62-åringen med ett slag i ansiktet och därpå gav honom spark, anses bevisläget vara gott.

51-åringen medger att han flyttade mannen och möjligen kan han ha knuffat vederbörande, skriver Skånska Dagbladet. Vid rättegången kommer den misshandlade mannen att kräva skadestånd på 15 000 kronor.

I samband med att demonstrationen hölls gav Malmöpolisen muslimerna beröm.

- Arrangörerna för den här demonstrationen ska ha en eloge. Den har skötts exemplariskt, sa polisens yttre befäl Jesper Ingvert till Sydsvenskan då.

Detta var dock något polisen backade ifrån när Fria Tider visade dem filmen på när demonstrationsledaren misshandlade åskådaren.

- Om arrangörerna för den här demonstrationen har misshandlat en person, då har de inte skött demonstrationen så bra som det har blivit beskrivet, sa kommissarie Hans Bengtsson till Fria Tider då.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Miljoner i presstöd till arabisk tidning

Al Kompis beviljas stöd.. Men majoriteten av följarna bor inte i Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Hundars stressnivåer knyts till ägaren. Men det är skillnad mellan olika raser.0 

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus