Terrorattacken i Boston
Martin, till höger, med föräldrar, storebror och lillasyster.
Privat

Martin, 8, dödades i terrorattacken

Publicerad 16 april 2013 kl 20.57

Utrikes.Åttaåriga Martin Richard var en av dem som omkom i gårdagens terrorattentat i Boston. Tillsammans med sin mamma och lillasyster stod han och väntade vid mållinjen på sin pappa som sprang i maratonloppet.

Gilla artikeln på Facebook

Mamma Denise opererades under natten för svåra hjärnskador, medan Martins sexåriga lillasyster Jane uppges ha förlorat ett ben i explosionen. Pappa Bill och storebror Henry har däremot klarat sig undan skador, skriver Daily Mail.

Polisen vet fortfarande inte vem eller vilka som ligger bakom gårdagens terrorattentat och har gått ut med en vädjan till allmänheten om att höra av sig om man sett något eller har bilder eller videoupptagningar som man tror kan vara av intresse för utredningen.

Uppgifter som läckt ut gör gällande att bomberna var byggda av tryckkokare placerade i svarta sportbagar som i sin tur ställts direkt på marken, vilket kan förklara den låga höjd på sprängverkan som många observerat. Läkare uppgav under tisdagen att man hittat kullager-kulor i skador hos attentatsoffren, något som tyder på att bomberna var preparerade med splitter.

Bomber byggda av tryckkokare är populära bland terrorister i länder som Indien och Pakistan, vilket gör att misstankarna om att utländska terrorister ligger bakom förstärkts.

Se även
Flera döda vid bombdåd i Boston
Tre döda – 144 skadade
Bilder från attentatet sprids på Internet


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Beskedet idag: Kraftig sänkning av pensionen

Minskar med 2,7 procent. Coronabidragen ska finansieras med "stor sänkning", lyder dagens besked.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0