Epstein-härvan
Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.

Maxwell: Jeffrey Epstein mördades i fängelse

Publicerad 24 januari 2023 kl 14.08

Utrikes. Ghislaine Maxwell, som ordnade flickor åt Jeffrey Epstein, hävdar nu att pedofilbankiren blev mördad i fängelset. Det rapporterar AFP.

Dela artikeln

Ghislaine Maxwell är själv dömd till 20 års fängelse för att ha hjälpt Jeffrey Epstein att sexutnyttja minderåriga flickor.

I en intervju med en brittisk tv-kanal påstår hon nu att den avlidne finansmannen mördades i fängelse. Epstein avled i augusti 2019 i sin cell i New York medan han inväntade en rättegång för sexuellt utnyttjande av minderåriga.

Han tros ha suttit på pedofilrelaterat utpressningsmaterial mot en rad mycket mäktiga män.

Dödsorsaken fastställdes officiellt som självmord genom hängning, men dödsfallet har väckt stor kontrovers och gett upphov till så kallade konspirationsteorier.

– Jag tror att han mördades. Jag blev chockad och undrade sedan hur det kunde ha hänt, säger Maxwell i intervjun som sändes i brittiska TalkTV.

En obducent som anlitats av Epsteins bror hävdade år 2019 att det fanns bevis för mord och att flera frakturer i bankirens nacke var "mycket ovanliga för självmord".

Det visade sig också att båda övervakningskamerorna utanför Epsteins cell hade råkat sluta fungera precis vid den tid då det påstådda självmordet begicks.

De två ansvariga kriminalvårdarna råkade också båda somna samtidigt som händelsen inträffade.

Fångvaktarna har erkänt att de förfalskat protokoll från natten då Epstein dog och åtalades 2019 för att ha misskött sin övervakning av honom. Men federala åklagare drog tillbaka åtalen 2021 efter att vakterna genomfört samhällstjänst som en del av en tidigare rättslig överenskommelse.

Maxwell, som överklagar sin dom från 2021, hävdar nu också att hon ångrar att hon lärde känna Epstein. Hon uppger att hon inte visste att han var "så förfärlig" när de träffades och inledde ett förhållande i slutet av 1990-talet.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.