Bechir Rabani efterlyste mer enighet och mer mod bland svenska dissidenter.

Med modet som vapen

Publicerad 19 december 2017 kl 01.51

Porträtt. Under söndagen hölls minnesstunder för den avlidne medborgarjournalisten Bechir Rabani i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Hundratals personer trotsade vinterkylan för att hedra hans minne och i sociala medier räknas antalet sörjande i tiotusental. Rabani blev bara 33 år, men vid sin död hade hans enmansprojekt Megafonerna redan blivit en massrörelse.

Gilla artikeln på Facebook

Rabani, känd från projektet Megafonerna, hittades död på fredags­morgonen, endast 33 år gammal.

I Stockholm hade ett 80-tal personer samlats på söndagskvällen för att hedra Bechir Rabanis minne.

Liknande manifestationer hölls samma dag även i Göteborg och i Helsingborg.

Där och då var vi många som kände att Bechir, på riktigt, hade lyckats med det som han ville; att förena alla systemkritiker. Bechir kämpade ivrigt för att folk skulle sluta ta avstånd från varandra, för att istället stå enade mot en gemensam fiende – mot etablissemanget och globalisterna.

Bechir var älskad och omtyckt. På nätet räknades hans anhängare i tiotusental. De som kände honom, som Fria Tider talat med, tecknar bilden av en omtänksam person som till och med tog hand om vanvårdade katter i sitt radhus i Påarp.

Många lade märke till hans humor. Det blev många sköna kommentarer när Rabani åkte ut till bostadsrätts­föreningar och villaområden i Stockholm för att konfrontera makthavarna på samma sätt som deras underhuggare konfronterar dissidenter: genom oanmälda hembesök. Det slutade nästan alltid på samma sätt: De drabbade makthavarna – nervöst plirande bakom en halvöppen ytterdörr – gjorde med all tydlighet klart att det här med hembesök inte är okej – förutom när de själva gör det.

Men förutom humor var det förstås modet som han mest förknippades med. Om det finns någonting som Rabani hade önskat se idag så vore det att fler skulle ta efter honom, och våga konfrontera de styrande med deras egna metoder.

"Ni ska ge fan i yttrandefriheten! Ni ska ge fan i det svenska folket!" löd Rabanis budskap till makthavarna.

Av svenskar som anser sig överkörda av etablissemanget efterlyste han mer personligt mod och mer av en förmåga att faktiskt få nog.

"Vissa föddes med pengar, andra föddes med stake", löd hans syn på saken. "Det är dags att ni börjar engagera er! Ska ni vänta på att era närstående ska bli våldtagna eller dö?"

Att ha ett eget land är inget man kan ta för givet, ansåg Rabani, som själv kom från en palestinsk familj.

"Lyssna på oss som kommer från länder som gått under. Det är upp till er hur ni vill föra vidare landet som era förfäder gav er".


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Teorin: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.