Skräckkabinettet

Miljöpartiet kvar i regeringen

Publicerad 18 maj 2016 kl 20.00
Av Mattias Albinsson

Politik. Miljöpartiet blir kvar i regeringen även efter den regeringsombildning som statsminister Stefan Löfven planerar i svallvågorna av den islamistskandal som skakar partiet. Det skriver Expressen idag.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt en mätning som Demoskop gjort på uppdrag av kvällstidningen uppger en minoritet av LO:s medlemmar, 40 procent, att de stöder den nuvarande regeringskonstellationen om de får välja mellan tre olika alternativ.

Hela 57 procent föredrar istället en regering där alliansen ingår i någon form, antingen i samarbete med S eller regerar på egen hand med stöd från Sverigedemokraterna. Trots det svarar Löfven "ja" när han får frågan om han tänker fortsätta regera tillsammans med Miljöpartiet.

Islamismen i Miljöpartiet

Karl-Peter Thorwaldsson konstaterade redan första maj, i samband med en presskonferens, att MP inte är populärt inom arbetarrörelsen.

– Det är ingen nyhet att LO-medlemmar inte ser Miljöpartiet som sitt mest attraktiva parti, sade han då och fortsatte:

– Vi har helt olika tradition. Medlemmar i LO, de är industriarbetare, de kommer från vårdsektorn, transportsektorn och många av dem har ofta känt att Miljöpartiet är det parti som hotar deras jobb.


Nyheter från förstasidan

Beskedet från Italiens nya vänsterregering: Invandringen ska öka

Sätter stopp för Salvinis tuffa politik. Nu ska invandringen från tredje världen till Europa fortsätta – och Tyskland hjälper till.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Förslaget: Husägare ska betala 1,4 miljoner till VVS-branschen – per dag. Det nya lagförslaget är omotiverat och orimligt, skriver Landsbygdspartiets talesman Arne Gunnarsson i denna insändare.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0