Skräckkabinettet
Birger Schlaug

Schlaug: Invandringen kan spräcka regeringen

Publicerad 3 oktober 2015 kl 09.57

Politik. Miljöpartiets tidigare språkrör Birger Schlaug tror att den stora invandringen till Sverige kan komma att knäcka den rödgröna regeringen.

Gilla artikeln på Facebook

I en artikel i Svenska Dagbladet konstateras att de rödgröna lyckats enas kring många politiskt känsliga frågor, som inköp av nya Gripenplan, bygget av förbifart Stockholm och det kontroversiella Saudiavtalet.

Men den fråga där Miljöpartiet har minst kompromissvilja är inte någon av de många miljöfrågor där man lagt sig platt för Socialdemokraterna, utan frågan om att satsa mer pengar på ökad invandring till Sverige.

Birger Schlaug tror att Socialdemokraterna kommer tvingas dra i invandringsbromsen ganska snart, oavsett de vill det eller inte, och att regeringen då spricker.

– Det är i så fall inte helt osannolikt att migrationsfrågan kan bli det som gör att regeringen spricker och Löfven vänder sig till några borgerliga partier, säger han.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Makt och avund är drivkrafterna bakom feminismens myter.0 Plus

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0