Miljöpartiet "stolta" efter saboterade migrationssamtal

Publicerad 6 juli 2020 kl 17.03

Inrikes. Miljöpartiet är stolta för att man lyckats sabotera samtalen mellan S och M om en mer restriktiv invandring. Det säger språkröret Per Bolund i Aftonbladet och påpekar att det nu finns förutsättningar för en fortsatt stor invandring.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare idag framkom det att migrationsförhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Moderaterna rasat samman. De kommer inte överens.

Partierna skyller på varandra, men i grunden handlar mycket om att S regeringskollega Miljöpartiet krävt en fortsatt generös invandring till Sverige.

Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard sade till TT att S valt att lyssna på den "gröna elefanten i rummet", alltså Miljöpartiet.

Men MP-språkröret och statsrådet Per Bolund har inget emot den beteckningen. Tvärtom är han mallig av det inflytande som hans parti har över regeringen och Sveriges framtid.

Dessutom skapar de fallerade migrationssamtalen mellan S och M förutsättningar för en fortsatt stor invandring, eller "human politik", som han uppger att det handlar om.

– Vi är stolta att vara den gröna elefanten i rummet och därmed stå för mänskliga värderingar och för människor som behöver hjälp. Det är en stolthet att kunna stå fast för den politiken även när andra partier har sviktat, säger Per Bolund till Aftonbladet.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0