Näthatet på Lunds universitet

Möte om lundaprofessors twitterpåhopp på tisdag

Publicerad 2 augusti 2013 kl 14.13

Inrikes.På tisdag kommer Lunds universitet att ha ett möte med professor Erik Svensson om hans twitterpåhopp mot journalisten Ingrid Carlqvist. Svenssons chef Olov Sterner hoppas att det under mötet kommer att visa sig att han och Svensson är överens om att något liknande inte får hända igen.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider skrev redan i lördags om de grova personangrepp som en professor vid Lunds universitet riktade mot Ingrid Carlqvist, och har under veckan fortsatt rapportera om twitterskandalen i Lund. Tidigt på torsdagsmorgonen förklarade Erik Svensson bakgrunden till sitt agerande i ett genmäle i Fria Tider.

Idag uppmärksammar även Sydsvenskan det inträffade och skriver att universitetet har kallat in Erik Svensson för ett möte om twitterbråket på tisdag. Professor Olov Sterner, som är dekan vid universitetets naturvetenskapliga fakultet, uppger att han hoppas att han och Svensson är överens om att något liknande aldrig kommer att upprepas.

Erik Svensson vidgår att han har agerat olämpligt, men menar samtidigt att universitetet inte har med hans twittrande att göra. Han framhåller att han twittrade från sin egen mobiltelefon på semestern och att hans bråk med Ingrid Carlqvist inte skett i tjänsten.

Men Erik Svenssons chef håller inte med om det.

–?Vi oroar oss för att det här skadar universitetet. Det kan vara donationer som uteblir, att forskningsanslag försvinner. Allmänheten måste ha ett förtroende för att vi gör seriösa och bra saker. Vi får inte associeras med sådant här, säger Olov Sterner till Sydsvenskan.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur