Trump i Saudiarabien

Muslimer i Sverige rasar över att Saudiarabiens kung Salman skakade hand med Melania Trump

Publicerad 23 maj 2017 kl 22.21
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Saudiarabiens kung Salman bin Abdul Aziz bröt mot islams regler när han skakade hand med Donald Trumps fru Melania i helgen. Nu läxas han upp – av muslimer i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Många muslimer i Sverige är upprörda över att kungen i Saudiarabien, ett av de länder i världen som anses allra sämst för kvinnor att leva i, skakade hand med Melania Trump under paret Trumps statsbesök i helgen.

Det är det nystartade Instagram-kontot "Islamiskt", som har drygt 1 200 följare, som framför kritiken. Kontot startades upp i slutet av förra månaden och samtidigt skapades en Facebooksida med samma namn. Det är oklart vem som ligger bakom kontot, men det kan kopplas till den aktivistgrupp som tidigare protesterat mot att en muslimsk beslöjad kvinna nekades anställning på SAS.

Beslöjad muslims försök att få jobb på SAS anklagas för att vara islamistisk PR-kupp

"I Guds Namn Skakar du hand så här⁉️ Hoppas inte", skriver man på Instagram och fortsätter något senare: "När det kommer till att skaka hand med det motsatta könet är det strikt #haram och något som den heliga #profeten (s) aldrig gjorde utan tvärtom förbjöd de troende att göra."

Texten fortsätter med att förklara att det är viktigt för muslimer att inte skaka hand med någon av motsatt kön.

"Men kom ihåg att genom att inte skaka hand visar du för andra och även för dig själv - vem du är. Det är en del av din identitet, så glöm inte den", heter det.

Inlägget på Instagram har i skrivande stund fått drygt hundra "gilla".


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.