Spänningarna i Europa

Nato i styrkedemonstration genom Europa

Publicerad 30 mars 2015 kl 11.12

Utrikes. Nato genomför sedan förra helgen en större "styrkedemonstration" i Europa där stridsfordon rullar på de europeiska vägarna i långa kolonner.

Gilla artikeln på Facebook

Den militära uppvisningen inleddes förra lördagen i Estland och Litauen och har under den gångna veckan passerat genom Lettland och Polen. Under gårdagen passerade de amerikanska stridsfordonen den tjeckiska gränsen och möter idag upp i huvudstaden Prag under sin färd västerut från en större militärövning längs den ryska gränsen.

Operationen, kallad "Dragoon ride", uppges ha som syfte att visa upp USA:s och Natos vapenmakt för omvärlden och då i synnerhet Ryssland, rapporterar Washington post. Tidigare i månaden meddelade USA att man skulle skicka obeväpnade drönare och militärfordon till Ukraina för att visa regeringen i landet sitt stöd i kampen mot de ryska rebellerna i östra delarna av landet.

 


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.