Spänningarna i Europa
Rysslands president Vladimir Putin.

Putin: "Absolut nonsens att Ryssland vill starta krig med Sverige"

Publicerad 1 juni 2017 kl 18.11

Inrikes. Ryssland har ingen avsikt att hota eller starta krig mot Sverige. "Det är nonsens", säger Rysslands president Vladimir Putin till TT.

Gilla artikeln på Facebook

Ett svenskt Nato-medlemskap skulle ha en negativ effekt på Sveriges och Rysslands bilaterala relationer. Det förklarade Vladimir Putin för TT i S:t Petersburg på torsdagseftermiddagen.

En sådan Nato-expansion skulle nämligen innebära ytterligare ett hot mot Ryssland, som kommer tvingas svara på ett lämpligt sätt.

Men ryssarna kommer inte bli hysteriska och börja skramla med missiler, påpekade Vladimir Putin.

Enligt Putin är det upp till Sveriges politiker om landet ska gå med i Nato eller inte. Men det finns ingen som helst anledning att göra det, eftersom Ryssland inte är ett hot mot Sverige.

– Ingen person med sunt förnuft kan tro att Ryssland vill starta krig mot Sverige. Det är absolut nonsens, säger Putin till TT.

Vladimir Putin förnekade också att Ryssland skulle vara inblandade i andra länders politiska val. Han menar att det inte möjligt för "hackare" att kontrollera politiska val någonstans i världen.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0