Ubåtsjakten i Stockholms skärgård
Den holländska patrullbåten Zeeland befinner sig just nu i Östersjön.

Nato på plats i Östersjön

Publicerad 19 oktober 2014 kl 20.13

Inrikes. Nato är på plats i Östersjön med ett spionfartyg. Det är dock oklart om närvaron är en tillfällighet eller har ett samband med de senaste dagarnas aktiviteter i Stockholms skärgård.

Dela artikeln

I Östersjön, i mynningen till Finska viken, befann sig under sen eftermiddag det holländska spionfartyget HNLMS Zeeland – en drygt hundra meter lång patrullbåt som är utrustad med avancerade sensorer och radarsystem.

I samma område färdades samtidigt det ryska räddningsfartyget Professor Logachev med kurs på Stockholm och Sverige. Det framgår av uppgifter från marinetraffic.com, en internetbaserad fartygstrafikservice riktad mot allmänheten.

Professor Logachev står listat som ett "search and rescue"-fartyg. Fartyget uppges vara på väg till Las Palmas på Kanarieöarna, men det är ännu oklart om den uppgiften är korrekt.


Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur