Åkesson om BLM: Neka tillstånd och "bussa bort" extremvänstern

"Arrangörerna bör hållas straffrättsligt ansvariga"

Publicerad 8 juni 2020 kl 17.08

Inrikes. SD-ledaren Jimmie Åkesson är "riktigt förbannad" efter BLM-kravallerna i Göteborg och kräver att polisen stoppar framtida demonstrationer med hänvisning till smittskyddsarbetet mot coronasmittan.
– Det är uppenbart att arrangörerna inte följer villkoren. De bör hållas straffrättsligt ansvariga och de som fortsätter delta i illegala demonstrationer ska handgripligen avvisas och bussas bort från bebyggelse, säger Åkesson bland annat i en film i sociala medier.

Dela artikeln

Polisen och regeringen måste omgående stoppa Black lives matter-demonstrationerna.

Det säger nu Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 

– Den som verkligen bryr om mänskligt liv lierar sig inte med de som uppmuntrar till massiva demonstrationer och upplopp, förklarar han i en film på Twitter.

– De sker helt i strid med de smittskyddsåtgärder som gäller. Därför bör polisen neka tillstånd för den här Black lives-rörelsen. Det är uppenbart att arrangörerna inte följer villkoren. De bör hållas straffrättsligt ansvariga och de som fortsätter delta i illegala demonstrationer ska handgripligen avvisas och bussas bort från bebyggelse.

Partiledaren säger att upploppen i Göteborg gör honom "riktigt förbannad" och han kräver också svar från polisens sida.

– Detta är samma ligister som kastar sten på och angriper polisen i förorten. De vill skapa mesta möjliga förstörelse. Sånt ska inte accepteras i Sverige.

– Riskdagens justitieutskott bör kalla in rikspolischefen och begära svar på hur man från polisen avser arbeta för att identifiera och lagföra dem som i anslutning till de här upploppen har deltagit i skadegörelse, sabotage mot blåljuspersonal och andra brott.

– Ja, jag är faktiskt riktigt förbannad.

Tidigare idag meddelade Malmöpolisen att man avser tillåta ytterligare en vänsterextrem BLM-demonstration i Malmö på tisdag.


Nyheter från förstasidan

SD: Medborgarskap ska klippas om det behövs

Öppnade för att skicka hem invandrargängen. "De hör inte hemma i Sverige, de ska bort härifrån".0 

Ekonominyheter

Styrelseproffs mörkar Viaplay i sitt cv efter kraschen

Körde bolaget i botten.. Nu suddar Pernille Erenbjerg i sin cv på Linkedin.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.