Den S-ledda regeringen i Sverige har sagt att man vill riva upp den tidigare Reinfeldtregeringens liberala regler för arbetskraftsinvandring och återinföra arbetsmarknadsprövning vid sådan invandring.
Men det säger Moderaterna nej till.
Partiet "tar strid för Reinfeldts" politik, enligt Di.
– Vi tror inte att myndigheter är bäst på att bestämma vilka kompetensbehov svenska företag har. Det vet svenska företag bäst själva. Reformen som genomfördes 2008 är jätteviktig för kompetensförsörjningen på svensk arbetsmarknad, säger Moderaternas invandringspolitiska taleskvinna Maria Malmer Stenergard till Di.
Partiet vill bara se höjda försörjningskrav samt hårdare påföljder för dem som missbrukar systemet. Men i grunden ska det vara kvar.
Den inhemska arbetslösheten vill Moderaterna i stället motverka genom att göra det mer lönsamt att arbeta än att gå på bidrag.
Förra året fick cirka 23.000 personer uppehållstillstånd för arbete i Sverige. Fram till mitten av november 2020 hade över 15.000 personer beviljats uppehållstillstånd, skriver Di.
Riksrevisionen kritiserade Reinfeldts regler redan 2016 och lyfte bland annat fram problem med "skenerbjudanden" om jobb och att löner ibland inte betalas ut.