Coronaviruset

Nu över 110.000 coronasmittade i Sverige

Publicerad 27 oktober 2020 kl 13.00

Inrikes. Antalet bekräftat coronasmittade i Sverige har nu passerat 110.000 enligt Folkhälsomyndighetens statistiska sammanställning.

Gilla artikeln på Facebook

Smittspridningen har ökat snabbt under oktober månad och är nu jämförbar med rekordveckorna i början av sommaren. De första fyra dagarna förra veckan registrerades i genomsnitt drygt 1.200 nya fall varje dag.

Antalet nya coronadödsfall har däremot inte skjutit i höjden på samma sätt, åtminstone inte än så länge. 5.933 uppges ha avlidit hittills i pandemin, och bara ett fåtal nya dödsfall rapporteras in varje dag. Under våren registrerades vissa dagar över 100 coronadödsfall dagligen.

Enligt Folkhälsomyndighetens statistik hade fram till och med vecka 42 nästan tre miljoner coronatester genomförts. Den vanligaste formen av test var en så kallad nukleinsyrapåvisning för att ta reda på om någon har en aktiv coronainfektion i kroppen. Nästan 2,1 miljoner sådana tester hade genomförts fram till och med vecka 42. Den andra typen av test, antikroppstest för att ta reda på om någon tidigare varit sjuk i COVID-19, var inte lika vanlig med strax under 860.000 tester.

Att nästan tre miljoner tester genomförts är emellertid inte samma sak som att tre miljoner svenskar coronatestats då samma person kan ha testats flera gånger och dessutom genomfört olika typer av coronatest.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0