Coronaviruset

Nu över 110.000 coronasmittade i Sverige

Publicerad 27 oktober 2020 kl 13.00

Inrikes. Antalet bekräftat coronasmittade i Sverige har nu passerat 110.000 enligt Folkhälsomyndighetens statistiska sammanställning.

Gilla artikeln på Facebook

Smittspridningen har ökat snabbt under oktober månad och är nu jämförbar med rekordveckorna i början av sommaren. De första fyra dagarna förra veckan registrerades i genomsnitt drygt 1.200 nya fall varje dag.

Antalet nya coronadödsfall har däremot inte skjutit i höjden på samma sätt, åtminstone inte än så länge. 5.933 uppges ha avlidit hittills i pandemin, och bara ett fåtal nya dödsfall rapporteras in varje dag. Under våren registrerades vissa dagar över 100 coronadödsfall dagligen.

Enligt Folkhälsomyndighetens statistik hade fram till och med vecka 42 nästan tre miljoner coronatester genomförts. Den vanligaste formen av test var en så kallad nukleinsyrapåvisning för att ta reda på om någon har en aktiv coronainfektion i kroppen. Nästan 2,1 miljoner sådana tester hade genomförts fram till och med vecka 42. Den andra typen av test, antikroppstest för att ta reda på om någon tidigare varit sjuk i COVID-19, var inte lika vanlig med strax under 860.000 tester.

Att nästan tre miljoner tester genomförts är emellertid inte samma sak som att tre miljoner svenskar coronatestats då samma person kan ha testats flera gånger och dessutom genomfört olika typer av coronatest.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur