Nytt förnedringsrån: Pojke rånades på alla sina kläder

Publicerad 14 november 2019 kl 14.39

Inrikes. Trenden med förnedringsrån av unga personer fortsätter. Under onsdagsmorgonen blev en kille rånad på alla sina kläder i Uppsala, uppger polisen idag. En stund senare hittade polisen tre unga gärningsmän som greps.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan berättade Göteborgspolisen om att unga rånare börjat använda förnedrande metoder när de rånar andra barn.

Sent samma dag rånades en ung kille i Göteborg och fick i samband med rånet sitt ena öra avskuret.

På onsdagsmorgonen skedde ett annat förnedringsrån i Håbo i Uppsala. Där blev en kille född 2001 rånad på alla sina kläder förutom kalsonger.

"En ung man i bara underkläderna befinner sig i Dragrännan intill E18 i Bålsta. Allmänhet som sett mannen tillkallar polis som åker ut och träffar mannen. Han är född -01 och berättar att han rånats av okända gärningsmän på alla sina kläder och andra tillhörigheter", skriver polisen på sin hemsida.

En av poliserna som blir informerade händelsen har då sett tre misstänkta personer vid järnvägsstationen i Bålsta som bedöms vara intressanta för utredningen.

Männen fanns kvar på järnvägsstationen och vid kontroll visar de sig ha den rånade mannens tillhörigheter på sig. Samtliga tre grips. De är födda -98, -00 och -04 och anhölls åklagare. Vid ettiden på natten släppte åklagaren den yngsta av de misstänkta gärningsmännen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0