Spänningarna i Europa
TILL FRONTEN: Stridsvagnar typ M1 Abrams ska placeras nära den ryska gränsen.

Obama skickar trupp till Baltikum

Publicerad 15 augusti 2014 kl 05.21

Utrikes. USA:s president Barack Obama har beslutat att skicka 600 tungt beväpnade soldater för stationering i Baltikum och Polen, skriver den amerikanska försvarsmaktens personaltidning Stars and Stripes.

Gilla artikeln på Facebook

I oktober ska USA skicka 600 soldater med tung utrustning, inklusive stridsvagnar typ M1 Abrams, infanteristridsfordon och bepansrade trupptransportfordon, till de baltiska länderna och Polen, enligt Stars and Stripes.

Pressekreteraren för Estlands försvarsministerium Peeter Kuimet bekräftade på torsdagen uppgifterna i en kommentar till tidningen Postimees.

Kuimet kunde inte säga exakt hur många amerikanska soldater och stridsfordon som kommer att komma till Estland, var de ska placeras och hur länge de ska vistas i landet.

I april godkände övriga Natoländer planerna på att öka militäralliansens närvaro i de baltiska länderna med hjälp av flygplan, sjömilitära styrkor och markenheter.


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Asylsexvåldet

Överföll Röda korset-kvinna i asylboendets källare. Afghanen hade just fått lära sig att respektera västerländska kvinnor.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.