Invandrarkravaller i Hallsberg

Ögonvittnet Claes, 54, om upploppet i Hallsberg: "Sverige håller på att rämna"

Publicerad 6 mars 2017 kl 18.37
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Det var två olika invandrar­grupper som drabbade samman med både varandra och polisen i ett våldsamt upplopp i Hallsberg under måndagen. Det berättar ögonvittnet Claes Mård för Fria Tider.
– Sverige håller på att rämna! säger han.

Gilla artikeln på Facebook

När Fria Tider pratade med Örebro­polisen under måndagen lade de locket på om vilka det var som startade ett våldsamt upplopp vid Alléskolan i Hallsberg vid lunchtid idag. Det gör däremot inte 54-årige Hallsbergsbon Claes Mård.

– Det som ligger bakom är bråk mellan olika invandrar­grupperingar som har uppstått här i Hallsberg, berättar han för Fria Tider.

– Det är väl relativt färska invandrare. En del av dem går på Alléskolan i Hallsberg och en del har kommit utifrån från Örebrotrakten.

Claes tog vid middagstid idag bilen genom Hallsberg och sände live på Facebook medan oroligheterna pågick. I videon, som Fria Tider fått lov att använda sig av, syns såväl grupper av maskerade invandrare som stryker runt i samhället som kravallutrustad polis.

Enligt Claes är det inga svenska ungdomar som deltar i oroligheterna där skolans inredning vandaliseras, något som hände i fredags, och polisen utsätts för stenkastning. Han vet däremot inte vad det är för invandrar­grupper som slåss eller vad de bråkar om.

– De hade huvor på sig, men det var blandat. En del var ju lite mörkhyade, men det var väldigt svårt att se och jag ville av säkerhets­skäl inte köra för nära, berättar Claes.

Claes har själv en son som går på Alléskolan och han beskriver ett samhälle som förändrats drastiskt på väldigt kort tid.

– I normala fall händer ingenting i Hallsberg, det är ett väldigt lugnt samhälle. Vi är inte vana vid den här typen av problematik, det här är helt nytt för oss, säger han och tillägger:

– Sverige håller på att rämna, det är en väldigt tragisk utveckling.

Han passar på att berömma polisen för en bra insats där de lyckades gripa flera av dem som deltog i upploppet. Samtidigt är han pessimistisk inför framtiden.

– Det är en tråkig utveckling och det vore väldigt tragiskt om vi ska behöva vänja oss vid det här, säger Claes Mård.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.