Invandrarkravaller i Hallsberg

Ögonvittnet Claes, 54, om upploppet i Hallsberg: "Sverige håller på att rämna"

Publicerad 6 mars 2017 kl 18.37
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Det var två olika invandrar­grupper som drabbade samman med både varandra och polisen i ett våldsamt upplopp i Hallsberg under måndagen. Det berättar ögonvittnet Claes Mård för Fria Tider.
– Sverige håller på att rämna! säger han.

Gilla artikeln på Facebook

När Fria Tider pratade med Örebro­polisen under måndagen lade de locket på om vilka det var som startade ett våldsamt upplopp vid Alléskolan i Hallsberg vid lunchtid idag. Det gör däremot inte 54-årige Hallsbergsbon Claes Mård.

– Det som ligger bakom är bråk mellan olika invandrar­grupperingar som har uppstått här i Hallsberg, berättar han för Fria Tider.

– Det är väl relativt färska invandrare. En del av dem går på Alléskolan i Hallsberg och en del har kommit utifrån från Örebrotrakten.

Claes tog vid middagstid idag bilen genom Hallsberg och sände live på Facebook medan oroligheterna pågick. I videon, som Fria Tider fått lov att använda sig av, syns såväl grupper av maskerade invandrare som stryker runt i samhället som kravallutrustad polis.

Enligt Claes är det inga svenska ungdomar som deltar i oroligheterna där skolans inredning vandaliseras, något som hände i fredags, och polisen utsätts för stenkastning. Han vet däremot inte vad det är för invandrar­grupper som slåss eller vad de bråkar om.

– De hade huvor på sig, men det var blandat. En del var ju lite mörkhyade, men det var väldigt svårt att se och jag ville av säkerhets­skäl inte köra för nära, berättar Claes.

Claes har själv en son som går på Alléskolan och han beskriver ett samhälle som förändrats drastiskt på väldigt kort tid.

– I normala fall händer ingenting i Hallsberg, det är ett väldigt lugnt samhälle. Vi är inte vana vid den här typen av problematik, det här är helt nytt för oss, säger han och tillägger:

– Sverige håller på att rämna, det är en väldigt tragisk utveckling.

Han passar på att berömma polisen för en bra insats där de lyckades gripa flera av dem som deltog i upploppet. Samtidigt är han pessimistisk inför framtiden.

– Det är en tråkig utveckling och det vore väldigt tragiskt om vi ska behöva vänja oss vid det här, säger Claes Mård.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.