Orbán: Invandring är Europas största misstag

Publicerad 26 december 2019 kl 18.12

Utrikes. Ungern kommer aldrig vika sig för George Soros försök att göra Europa till en mångkulturell smältdegel, förklarar landets premiärminister Viktor Orbán i en intervju med Magyar Nemzet, rapporterar Hungary Today.

Gilla artikeln på Facebook

Alltfler svenskar vittnar om ett Sverige i stor demografisk förändring. Landet håller på att avsvenskas. Numera har bara drygt 60 procent av barn mellan 0-14 år två infödda föräldrar, uppgav Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg för några dagar sedan. Samtidigt går landets kommuner på knäna till följd av att invandringen är en gigantisk förlustaffär.

Denna förändring av Västeuropa har Ungerns premiärminister Viktor Orbán länge varnat för.

Han menar att Europas framtid ligger i Centraleuropa, som vägrat acceptera invandring från tredje världen.

– Bryssel har gjort två allvarliga misstag: man tillät invandring och vanskötte Europas ekonomiska politik, säger han till Magyar Nemzet.

Enligt Orbán tar nu Centraleuropa alltmer över som Europas "motor" av ekonomisk tillväxt.

– I de västerländska länder som tillåtit invandring har den muslimska befolkningen vuxit för varje år samtidigt som det blir allt färre kristna, förklarar Orbán i tidningen och påpekar att makthavarna i dessa länder ännu saknar vilja att stoppa denna utveckling.

Enligt den ungerske ledaren fortsätter i stället västeuropeiska länder fördöma Ungern för att landet vägrar byta ut sin befolkning mot människor från Afrika och Mellanöstern. Länderna fortsätter rentav "pressa" Ungern att acceptera massinvandring, hävdar han.

Sverige är ett av de länder som ännu kräver en omfördelning av invandrare mellan EU:s olika medlemsstater.

Men Ungern ska förbli ungerskt och kommer aldrig vika sig för det nätverk av invandringsvurmare som vänstermiljardären George Soros byggt upp och som försöker "göra Europa till en kontinent av en blandad kultur, eventuellt genom att eliminera nationalstater", som Orbán uttrycker det.

I stället för invandring har Ungern genomfört en omfattande satsning på familjen. På detta sätt har 500.000 ungerska familjer kunnat köpa ett eget hem samtidigt som de sparat 6,8 miljarder euro mellan 2011-2019.

– Om en nation inte kan upprätthålla sig själv biologiskt, kan den inte heller bevara sitt kulturella och andliga tillstånd och kommer således att försvinna, säger premiärministern.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Trump tar ledningen i nationell mätning

Leder – med en procentenhet. Det visar den senaste opinionsmätningen från Rasmussen Reports.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0