Brandattentat mot socialkontor under nya oroligheter i Gottsunda

Publicerad 31 mars 2017 kl 11.39
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Det var oroligt i Uppsala­förorten Gottsunda natten till fredagen med ett flertal anlagda bränder, skriver polisen på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Larmet om att den invandrar­täta förorten stod i brand kom in till polisen och brandkåren omkring tjugo över-tio på kvällen. Inom loppet av en halvtimme anlades bränder i tre olika lokaler samtidigt som det var oroligt i förorten. Kött- och frukthallen på Stenhammars väg, socialkontoret samt barn- och ungdoms­centrumet utsattes för brandattentat.

– Branden i kött- och frukthallen är rubricerad som mordbrand. Bränderna i socialkontoret och barn- och ungdoms­centrum har man rubricerat som skadegörelse, berättar polisens press­talesman Lisa Sannervik för Fria Tider.

– Där har man krossat en ruta och försök tända eld på gardiner. Man har även eldat i en papperskorg precis utanför socialkontoret.

– Det var mycket folk ute på plats. Man har spårat med hund och i samband med det identifierat ett antal personer, men inte gripit någon.

Sannervik berättar att det under veckan varit oroligt i Gottsunda. Natten mellan tisdagen och onsdagen stacks en bil i brand och de poliser som larmades till förorten utsattes för stenkastning. Ingen kom till skada i samband med stenkastningen.

– Det sammantaget gör att vi ser att det är oroligare igen, säger hon.

Polisen kommer under helgen öka sin närvaro i Gottsunda med tanke på veckans oroligheter.

– Vi kommer lägga stor vikt vid att utreda de här händelserna som har skett inatt, så vi kommer ha en ökad aktivitet i Gottsunda, säger Sannervik.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur