Förnedringsrånen

Polisens pik till Löfven: Förnedringsrånen beror på invandring, inte på "skattesänkningar för 14 år sedan"

Publicerad 18 februari 2020 kl 14.21

Inrikes. De brutala förnedringsrånen mot svenska barn beror på stor asylinvandring och inte sänkta skatter, som statsminister Stefan Löfven (S) påstått. Det klargör nu Anders Karlsson, polisinspektör i Göteborg, på GP Debatt. Lösningen är att minska invandringen, förklarar han.

Gilla artikeln på Facebook

Stefan Löfven har upprepade gånger påstått att förnedringsrånen mot svenska barn beror på den förra alliansregeringens skattesänkningar.

Det stämmer inte alls, säger nu polisinspektör Anders Karlsson.

Det handlar framför allt om invandrare som rånar svenskar på värdesaker. Förnedringsrånen är en direkt "konsekvens" av asylinvandringen, sägs det rakt ut i debattartikeln i GP:

"Förnedring som utförs på det mest vidriga sätt och filmas. Invandrarkillar är kraftigt överrepresenterade som gärningsmän i dessa rån. Jo det är fakta, vi behöver inte blanda in känslor eller annat tyckande, utan så här ser verkligheten ut", fortsätter Anders Karlsson.

Lika kritisk är han till Stefan Löfvens påstående om att politiker inte har kunnat se brottsligheten komma.

Det har polisen set under lång tid, påpekar Karlsson.

"Jodå, jag och mina kollegor har sett det komma under flera år och det har inget att göra med en skattesänkning för fjorton år sedan. Vi lever troligen i världens mest naiva land, där nedmonteringen av välfärden de senaste åren gått i en rasande takt", säger polisinspektören.

Enligt Anders Karlsson har den "enorma" flyktinginvandringen, som han kallar den, lett till växande klanstrukturer, mer knarkhandel samt fler vapen. Han skriver att sexualbrotten och personrånen eskalerat i takt med invandringen. Även om inte alla invandrare begår sådana brott, är de kraftigt överrepresenterade, påpekar han.

Enligt Karlsson behöver invandringen diskuterades på ett förnuftigt sätt utan hetsiga känslor. "Integrationen" är ett misslyckande och segregationen blir allt starkare. Polismannen stöter inte sällan på kriminella med tio olika identiteter och personer som är rödflaggade som potentiella terrorister av Säpo. Samtidigt har människohandeln exploderat. Enligt polisinspektören måste asylinvandringen på allvar begränsas – för allas skull. Han vill också ta bort ungdomsrabatten vid grova brott. Det är dags att staten tar sitt ansvar nu, påpekar han. Svenska medborgare har rätt att kräva att tryggheten i landet säkras. I annat fall kan loppet till slut vara "kört" och tilliten i samhället helt försvinna, skriver polisen.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0