Förnedringsrånen

Polisens pik till Löfven: Förnedringsrånen beror på invandring, inte på "skattesänkningar för 14 år sedan"

Publicerad 18 februari 2020 kl 14.21

Inrikes. De brutala förnedringsrånen mot svenska barn beror på stor asylinvandring och inte sänkta skatter, som statsminister Stefan Löfven (S) påstått. Det klargör nu Anders Karlsson, polisinspektör i Göteborg, på GP Debatt. Lösningen är att minska invandringen, förklarar han.

Gilla artikeln på Facebook

Stefan Löfven har upprepade gånger påstått att förnedringsrånen mot svenska barn beror på den förra alliansregeringens skattesänkningar.

Det stämmer inte alls, säger nu polisinspektör Anders Karlsson.

Det handlar framför allt om invandrare som rånar svenskar på värdesaker. Förnedringsrånen är en direkt "konsekvens" av asylinvandringen, sägs det rakt ut i debattartikeln i GP:

"Förnedring som utförs på det mest vidriga sätt och filmas. Invandrarkillar är kraftigt överrepresenterade som gärningsmän i dessa rån. Jo det är fakta, vi behöver inte blanda in känslor eller annat tyckande, utan så här ser verkligheten ut", fortsätter Anders Karlsson.

Lika kritisk är han till Stefan Löfvens påstående om att politiker inte har kunnat se brottsligheten komma.

Det har polisen set under lång tid, påpekar Karlsson.

"Jodå, jag och mina kollegor har sett det komma under flera år och det har inget att göra med en skattesänkning för fjorton år sedan. Vi lever troligen i världens mest naiva land, där nedmonteringen av välfärden de senaste åren gått i en rasande takt", säger polisinspektören.

Enligt Anders Karlsson har den "enorma" flyktinginvandringen, som han kallar den, lett till växande klanstrukturer, mer knarkhandel samt fler vapen. Han skriver att sexualbrotten och personrånen eskalerat i takt med invandringen. Även om inte alla invandrare begår sådana brott, är de kraftigt överrepresenterade, påpekar han.

Enligt Karlsson behöver invandringen diskuterades på ett förnuftigt sätt utan hetsiga känslor. "Integrationen" är ett misslyckande och segregationen blir allt starkare. Polismannen stöter inte sällan på kriminella med tio olika identiteter och personer som är rödflaggade som potentiella terrorister av Säpo. Samtidigt har människohandeln exploderat. Enligt polisinspektören måste asylinvandringen på allvar begränsas – för allas skull. Han vill också ta bort ungdomsrabatten vid grova brott. Det är dags att staten tar sitt ansvar nu, påpekar han. Svenska medborgare har rätt att kräva att tryggheten i landet säkras. I annat fall kan loppet till slut vara "kört" och tilliten i samhället helt försvinna, skriver polisen.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Svenska kvinnor är bara bra till en sak." Fick PUT efter första våldtäktsförsöket – nu döms han för fler attacker.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0