Bråken i Stockholms city

Polisen ryckte ut för att skydda marockanska gängen från huliganer

Publicerad 30 januari 2016 kl 11.27
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Polisen bekräftar idag på morgonen att den omfattande polisinsatsen vid T-centralen igår kväll handlade om att skydda de kriminella nordafrikanska gäng som numera tagit över platsen från en mobb uppretade huliganer.

Gilla artikeln på Facebook

Den svenska gruppen, som framförallt bestod av fotbolls­huliganer, hade maskerat sig och beväpnat sig med bland annat knogjärn för att därefter gå till attack mot de nordafrikaner som härjar runt Sergels torg.

Bakgrunden till attacken är den stora våg av kriminalitet, alltifrån personrån till våldtäkter och sexövergrepp mot barn, som nordafrikanerna gör sig skyldiga till.

Inför attacken mot de nordafrikanska gängen delades ett flygblad ut som tar upp det tilltagande invandrarrelaterade våldet i samhället, måndagens knivmord i Mölndal och ett samhälle som tycks ha gett upp.

Lyssna på Södermalmspolisens chef Peter Ågren prata om de nordafrikanska gängen. Foto: Chas B/Polisen

"Men vi vägrar att acceptera de upprepade överfallen och trakasserierna mot svenska kvinnor. Vi vägrar att acceptera raserandet av vårt en gång så trygga samhälle", står det att läsa i flygbladet som något senare fortsätter:

"Idag samlades därför 200 svenska män för att markera mot de nordafrikanska 'gatubarnen' som härjar runt om huvudstadens centralstation. Polisen har med all tydlighet visat att man saknar medel för att stävja dessas framfart och vi ser numera ingen annan utväg än att själva dela ut straffen de förtjänar"

Polisen ingrep
Men polisen hade på förhand fått veta att ett större gäng svenskar var på väg till Sergels torg för att "markera mot" nordafrikanerna och var därför på plats med såväl kravallutrustad som civilklädd polis för att avstyra bråket.

– Vi har valt att sammanfatta flygbladet som har delats ut så att de ska utsätta ensamkommande flyktingbarn för brott, säger polisens presstalesman Tove Hägg till Fria Tider.

En man i 50-årsåldern greps misstänkt för misshandel och våldsamt motstånd efter att ha gett en civilklädd polisman ett knytnävsslag i ansiktet. Ytterligare tre personer i 20-30-årsåldern omhändertogs av polisen.

– De tre som omhändertogs med stöd av polislagens 13 paragraf ingick i en större folkmassa, säger Hägg.

Bortsett från polismannen som fick ett knytnävsslag i ansiktet har polisen inga uppgifter om att fler personer utsattes för några våldsamheter.

– De patruller som jobbade med ärendet igår träffade inte på någon som varit utsatt för brott. Är det så kan man anmäla via telefon, nätet eller komma in på en polisstation under helgen, säger Tove Hägg.

Rånar och sexofredar
När Fria Tider förra helgen pratade med Södermalmspolisens chef Peter Ågren berättade han om de personrån som de nordafrikanska gängen begår i centrala Stockholm.

Marockaner rånar och sexofredar flickor i Stockholm – Polisen: "Stort problem"

Han pratade även om de sexuella ofredanden som gängen utsätter kvinnor för:

– Det kan vara alltifrån att man tar på kroppen på ett sätt som inte är ett sexuellt ofredande, men kan vara en början till någonting, till att det i vissa fall är handlingar som kan rubriceras som våldtäkt, sade han.


Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Inte säkert Kinavirus smittar mellan människor

"Mycket låg risk" att smittan når Sverige. Av allt att döma är det en fiskmarknad som smittat alla människor, enligt Folkhälsomyndigheten.0 

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Inrikes

Guillou: Jag kommer att vinna mot Skatteverket

Drog av bostadshus som "författarverkstad".. Men nu har Jan Guillou, 76, kommit på ett sätt att vinna mot Skatteverket, ändå.0 

Kristersson stöder Bard efter Wolodarskis attack: "Förfärligt"

Skräms av DN:s häxjakt på TV4-profilen.. "Vad är det för samtalsklimat vi håller på att skapa i Sverige?"0 

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0