Coronapolis sätter in drönare mot demonstranter

Publicerad 4 juni 2021 kl 18.40

Inrikes. Stockholmspolisen sätter in drönare för att bekämpa dem som protesterar mot regeringens coronarestriktioner. Det skriver myndigheten på sin hemsida idag.

Gilla artikeln på Facebook

Nu på söndag, på nationaldagen, kommer den så kallade frihetsrörelsen demonstrera i Berzelii park i Stockholm klockan två på eftermiddagen.

"Vi demonstrerar tillsammans för frihet och mänskliga rättigheter, mot den nya pandemilagen och övriga restriktioner som är baserade på felaktiga tester", skriver rörelsen på sin Facebooksida.

Det har föranlett att polisen utlyst två drönarzoner över Stockholm. En timme innan protesterna mot coronarestriktionerna och fram till klockan tio på kvällen kommer centrala Stockholm övervakas av polisens drönare.

"Behov av kamerabevakning med UAS bedöms föreligga i syfte att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och för att begränsa verkningarna av sådana störningar", skriver polisen på hemsidan.

Regeringens coronarestriktioner väcker även irritation bland uttalade vänsteraktivister. Bland annat hos SVT-profilen Thomas Gylling och hans mångkulturella nationaldagsfirande "För ett öppet internationellt Stockholm", som firats sedan asylkaosåret 2015.

Gylling har i år tvingats ställa in firandet, något han är missnöjd med, berättar han på Facebook. "Sista månaderna har uppstarten av Stockholm och dess kulturliv diskuterats. Vi är många som förbluffats av att det mest handlat om etablerade teatrar med statligt stöd samt några större festivaler", skriver han och tycker det är orättvist att just hans arrangemang stoppats.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Aftonbladet-profilen åter i rampljuset. "Jag i mötet med sköterskan: Jonna Sima? Ja, Aftonbladet läser jag INTE!" 0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0 

Van Morrisons nya album stämplas som antisemitiskt. Har låtar som "They Own the Media".0