"Polisen blir mer tillgängliga för alla boende", säger tf lokalpolisområdeschef Therese Rosengren.

Polishus öppnar i Rinkeby

Publicerad 1 juni 2020 kl 18.55

Inrikes. Idag börjar polisen flytta in i det nya polishuset i den särskilt utsatta stadsdelen Rinkeby. Huset står färdigt och i september ska alla vara på plats.

Gilla artikeln på Facebook

När det nya polisstationen på Rinkebyplan 2A är i full drift i september kan allmänheten besöka receptionen för att bland annat göra anmälningar, lämna in hittegods och beställa pass.

– Vi är glada att vara tillbaka i Rinkeby. Vårt mål är att finnas så nära medborgarna som möjligt, och vi hoppas bli ännu mer tillgängliga för boende i området, säger Therese Rosengren, tf lokalpolisområdeschef, på polisens hemsida.

Den nya polisstationen har sedan byggstarten för 2,5 år sedan gjorts om från bostadshus till kontorslokaler. Den lokala polisen fanns tidigare på Askebykroken men behövde större lokaler. Under ombyggnaden har polispatrullerna utgått från polishuset i Solna.

Polisstationen blir arbetsplats för alla medarbetare i lokalpolisområde Rinkeby, som omfattar stadsdelarna Rinkeby-Tensta och Spånga-Kista. Delar av polisens kontaktcenter PKC, som svarar på samtal till 114 14, kommer också att sitta där. Flera nya medarbetare på PKC har rekryterats från området.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus