KD och M anordnar Pride för barn i Malmö

Publicerad 15 april 2021 kl 21.42

Du betalar. När World Pride hålls i Malmö i augusti kommer ett av de skattefinansierade inslagen att vara "Barnens Pride". Bakom satsningen står bland annat Kristdemokraterna.

Dela artikeln

"Sverigedemokraterna var det enda partiet som röstade nej till World Pride i Malmö. De andra partierna stödde ett beslut där Malmö stad finansierar World Pride med 30 miljoner kr. Nu visar det sig att ett av inslagen i World Pride kommer vara 'Barnens Pride'."

Så skriver SD-politikern Nima Gholam Ali Pour i ett inlägg på Twitter.

På Malmö stads hemsida beskrivs "Barnens Pride" på följande vis:

"Lördagsplatsen är för Barnens Pride. Med hjälp av lek, workshops, film, samtal och mycket mer vill Copenhagen 2021 i Malmö måla upp en öppen och tillåtande miljö där barnets bästa alltid ligger i fokus."

World Pride kommer att hållas i Malmö i augusti.

Lady Busty och Miss Shameless
Barnens Pride har tidigare anordnats i Malmö. År 2019 bjöds bland annat på "Drag Queen Story Hour" med "Lady Busty och Miss Shameless".

"Lady Busty och Miss Shameless brinner för att nå ut med normkreativitet och motverka mobbning, öka förståelse och visa allas lika värde. Fantasin och sagan har inga gränser – under Drag Queen Story Hour får världen vara precis så olik, stor och kärleksfull som den faktiskt är. För barn i åldern 3–7 år (i vuxet sällskap)", skrev Malmö Pride om evenemanget då.


Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Du betalar

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur