Moderaterna och invandringen
Gymnasieminister Aida Hadzialic (S) är rädd att Sverige kan få en politisk höger.

Regeringen rädd att politisk höger kan bildas i Sverige

Publicerad 2 februari 2016 kl 14.30

Inrikes. Den moderata internopinionen för en högervridning och ett närmande till SD växer, varnar gymnasieminister Aida Hadzialic (S).
– Jag ser ett konservativt högerblock utkristallisera sig med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, säger hon.

Gilla artikeln på Facebook

I höstas antog Moderaterna den tuffaste asylpolitiken för något riksdagsparti, vilket Fria Tider uppmärksammade. Och en granskning som SVT presenterade i helgen visar att en majoritet av de moderata kommunalråden nu även vill sänka regeringen genom en alliansbudget som skulle stödjas av Sverigedemokraterna.

Men den moderata högersvängen faller inte i god jord hos regeringen. Gymnasieminister Aida Hadzialic (S) oroar sig för att ett högerblock ska bildas i svensk politik.

– Jag ser ett konservativt högerblock utkristallisera sig med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Jag ser hur M sakta men säkert rör sig mot SD. Det är ett tecken i tiden, säger hon till Aftonbladet.

Det som har hållit tillbaka M från att fälla regeringen – vilket i praktiken kräver samarbete med SD – har varit att Centern och Liberalerna föredrar Löfvens socialistiska regering före en SD-stödd alliansregering. Men Fria Tider kunde igår rapportera att tålamodet börjar tryta inom M och att moderatledaren Anna Kinberg Batra nu är beredd att sänka regeringen i samband med höstens budgetomröstning i riksdagen.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0