Moderaterna och invandringen

Muf-ordförande hoppar av – i protest mot invandringskritiken

Publicerad 10 december 2014 kl 18.33

Inrikes. Sofi Tyllström, distriktsordförande för Moderata ungdomsförbundet i Sörmland, meddelar att hon kommer att avsäga sig sin plats i Vingåkers kommunfullmäktige. Anledningen är att de lokala företrädarna för moderpartiet kritiserat den svenska invandringspolitiken.
– Jag har bett dem öppna sina hjärtan utan resultat, beklagar Tyllström.

Gilla artikeln på Facebook

© BJ Gunnarsson/M

Sofi Tyllström.

En enkätundersökning som SVT presenterade idag visar att över hälften av de kommunala moderata toppolitikerna i Sverige vill minska asylinvandringen. En av de politiker som lyfts fram är Timo Granetin, som är oppositionsråd i Vingåker.

"Kommunerna går redan på knäna. Det finns inga resurser kvar längre", skriver Granetin i sitt enkätsvar.

Nu hoppar den lokala Muf-ordföranden Sofi Tyllström av partiet i protest.

– Jag kommer även att begära entledigande från min ersättarplats i Vingåkers kommunfullmäktige då jag vid flertalet tillfällen sagt att hans ställningstagande i frågan är emot partiets linje och även min åsikt. Jag har bett de öppna sina hjärtan utan resultat, skriver hon i ett pressmeddelande enligt P4 Sörmland.

Tyllström uppger att hennes beslut kommer att innebära "en förlust" för Moderaterna.

– Som Vingåkers yngsta politiker är det inte bara en förlust för partier i sig, utan också för alla de ungdomar i Vingåker som röstat på mig för mitt starka ställningstagande mot Sverigedemokraterna.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0