Moderaterna och invandringen

Politiskt krig i Muf om invandringspolitiken

Publicerad 8 juli 2015 kl 22.46

Politik. Det råder just nu ett politiskt krig inom Moderata ungdomsförbundet (Muf) om vilken invandringspolitik förbundet ska arbeta för.

Gilla artikeln på Facebook

© Muf/pressbild

Oliver Rosengren.

Den vänsterradikala Muf-ledningen, som propagerar för öppna gränser och fri invandring från tredje världen, utmanas av något mer moderata krafter inom förbundet som istället tycker att det är bra att Sverige har en mer reglerad invandring.

I förrgår skrev den lokala distriksledningen för Muf i Göteborg en debattartikel i Svenska dagbladet där de anklagade Muf:s riksledning för att vara naiv och inte förstå vad som händer med Sverige i den stora invandringens spår.

"Arbetslöshet bland nyanlända, kommuner som går på knäna och bostäder som inte finns, gör att Sverige måste kunna ställa krav på nyanlända och samtidigt fokusera på att lägga resurserna på människor som behöver hjälp och skydd allra mest", skrev man bland annat.

Debattartikeln har fått Muf-ledningen att gå till rasande motattack – bland annat har medlemmar som uttryckt sitt stöd för Muf Göteborgs debattartikel ställts mot väggen av Muf-ledningen för att svara på var deras lojalitet egentligen ligger, rapporterar Göteborgsposten.

En av dem som varit särskilt flitig i debatten är Muf-toppen Oliver Rosengren som tidigare gjort sig känd för sitt vänsterradikala utspel där han avkrävde svenska tidningar självcensur så att de inte publicerar från hans perspektiv sett politiskt obekväma sanningar.

Muf-topp: Man bör "avstå från att lyfta fram fakta" om Sveriges invandringspolitik

I förrgår gav sig Rosengren både på Pontus Båth, en av författarna till artikeln, och riksdagsledamoten Jan Ericson (M) på Twitter. När Ericson bekymrade sig över de slumområden som håller på att växa fram runt om i Sverige som en konsekvens av invandringen menade Rosengren att det bara är att flytta om man inte vill bo i ett sådant område.

Artikeln är rättad, Oliver Rosengren är inte ordförande för Muf.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

M-utredningen om Hanif Bali pausas

Uppmanar nu flickan att polisanmäla istället. "Bör prövas rättsligt, snarare än i en intern utredning."0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare