Obamas amnesti för illegaler
Representanthusets talman och republikanernas gruppledare, John Boehner.

Republikanerna gav upp DHS-striden

Publicerad 4 mars 2015 kl 11.35

Utrikes. Republikanerna gav igår upp striden om budgeten för departementet Homeland security (DHS) och röstade ja till den budget som man försökt stoppa i flera månaderas tid.

Gilla artikeln på Facebook

75 av republikanerna, däribland partiets gruppledare i representanthuset John Boehner, slöt upp bakom demokraternas budgetförslag och gav president Obama grönt ljus för fortsatt finansiering av departementet.

Majoriteten av republikanerna,167 stycken, fortsatte dock motsätta sig kompromissen, gick emot Boehner och röstade nej till budgeten. Den utdragna konflikten har sin bakgrund i att republikanerna i budgeten velat strypa finansieringen av Obamas självsvåldigt utropade amnesti för illegala invandrare.

En av de republikaner som röstade nej till den nya budgeten var kongressledamoten Tom Marino:

"Att tillåta användandet av medel i DHS-budgeten för att finansiera amnestin strider, faktiskt, mot själva idén med skyddsinsatserna. Så enkelt är det", skriver han som motivering till sitt beslut på sin hemsida.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.