AFA-attackerna

Sahlgrenska om avslöjandet av vänsterextrema sjuksköterskan: "Allvarlig påverkanskampanj"

Publicerad 28 maj 2021 kl 12.38

Inrikes. Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg är utsatt för en "allvarlig påverkanskampanj" från "extremhögern". Det hävdar sjukhusets säkerhetschef Peter Alverman sedan nyhetssajten Exakt24 avslöjat att en av sjukhusets anställda är en våldsbejakande vänsterextremist som i en podd talar om att spränga sjukhusledningen.
– Det är oacceptabelt, säger Peter Alverman till DN.

Gilla artikeln på Facebook

© Sahlgrenska

Peter Alverman.

© Exakt24

Tor Alsén.

Det var förra veckan som Exakt24 publicerade ett videoreportage om Tor Alsén – en 36-årig sjuksköterska som arbetar på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, och som avslöjats som våldsbejakande vänsterextremist.

Tor Alsén, 36, pekas ut som hjärnan bakom vänsterns terror

Alsén är aktiv i vänsterextrema Antifascistisk aktion (Afa) och är en av gärningsmännen bakom attentat riktade mot 19-årige Christian Peterson, en företrädare för det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige.

Den 36-årige sjuksköterskan har även deltagit i en vänsterextrem podd som återkommande hyllar politiskt våld. Bland annat talas det i podden om "individuell terror riktad mot politiska mål", och Alsén själv pratar om att genomföra ett attentat mot sin egen arbetsgivare.

– Min första tanke var att jag borde dyka upp på Sahlgrenskas lednings möte, skrika någonting episkt om "död åt tyrannerna" eller liknande, kasta en bomb eller packe dynamitgubbar, och sedan försvinna i natten, säger Alsén i podden.

"Allvarlig påverkanskampanj"
Exakt24 har efter sitt avslöjande sökt företrädare för Sahlgrenska universitetssjukhuset för att få en kommentar om Tor Alséns anställning, att han är våldsbejakande extremist och om hoten mot sin egen arbetsgivare. Sjukhuset har konsekvent vägrat svara på frågorna.

"Verksamheten kommer inte att besvara dessa frågor", skriver presstjänsten i ett osignerat mejl till Exakt24.

Flera upprörda personer ur allmänheten, som sett Exakt24:s reportage, uppges också ha kontaktat sjukhuset med anledning av den vänsterextrema sjuksköterskan.

Och nu hävdar Sahlgrenskas säkerhetschef Peter Alverman att sjukhuset är utsatt för en "allvarlig påverkanskampanj".

– Det är en allvarlig påverkanskampanj som pågår mot Sahlgrenska universitetssjukhusets förvaltning och det är oacceptabelt att enskilda medarbetare som upprätthåller funktioner på vår myndighet utsätts för trakasserier, vilket de gör i dag, säger han till Dagens Nyheter.

Sahlgrenska har med anledning av kritiken stängt av sin presstelefon och svarar nu endast på frågor via mejl.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.