Striderna i SD

SD-kritik publicerades på Samhällsnytt

Publicerad 23 april 2018 kl 22.14

Inrikes. SD-veteranen Kent Ekeroths sajt Samhällsnytt publicerade under måndagen flera kritiska artiklar om SD-ledningen och påstådd nepotism inom partiet.

Gilla artikeln på Facebook

© Riksdagen

Stefan Jakobsson (SD).

I en artikel kritiserar sajtens profilerade skribent Mats Dagerlind att partiet låtit placera en politiskt oerfaren servitris från Stureplan på sin riksdagslista, efter att SD-höjdaren Stefan Jakobsson bedrivit en intern kampanj för att placera henne där.

Sajten publicerar även loggar från Jakobssons skattefinansierade politiker­lägenhet i Gamla stan som visar att han haft ett stort antal nattliga besök av servitrisen ifråga under december månad 2017. Uppgifterna har tidigare publicerats på Facebook och Flashback, där många har anklagat den socialkonservative politikern, som har fru och barn, för nepotism.

"Sverigedemokraterna har länge kritiserats både utifrån och inifrån för toppstyrning, konformitetskrav och nepotism", skriver Mats Dagerlind och fortsätter:

"Om vi tar det sistnämnda först så är det påtagligt många flickvänner, svärmödrar och andra dambekanta till den mansdominerade partinomenklaturan som belönats med uppdrag, tjänster och anställningar av varjehanda slag. Att det inte ser särskilt bra ut behöver man knappast ens nämna."

Fria Tider har begärt ut loggarna från riksdagslägenheten men fått besked från riksdagens säkerhetsavdelning att de är gallrade sedan december.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Stockholmspolisen grep 75 sexköpare

Slog till i city och närförorterna.. Männen ska få "hjälp sluta köpa sex" på särskild mottagning.0 

Kvinna döms för mord på sambon

Friades i tingsrätten.. 50-årige företagaren från Hallstahammar försvann spårlöst.0 

Forskare odlar fram svenska cideräpplen

Korsar svenska äpplen med franska och engelska.. Ska ge tillräckligt bittra frukter för svensk cidertillverkning.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0