Korankravallerna
Jimmie Åkesson (SD).

SD: Utvisa asociala och svenskfientliga invandrare

Publicerad 21 april 2022 kl 15.53

Inrikes. Sverigedemokraterna presenterar idag ett åtgärdsprogram för att "möta angreppen mot Sverige" efter påskens kravaller. Bland annat vill partiet återinföra asocialitet och svenskfientlighet som utvisningsgrund och dra in bidrag och uppehållstillstånd för kriminellas familjer.

Dela artikeln

SD-ledaren Jimmie Åkesson besökte idag stadsdelen Skäggetorp i Linköping, ett av de områden som drabbades av av våldsamma upplopp under påskhelgen.

I samband med detta lägger SD fram ett program med 30 åtgärder på sju områden "för att trycka tillbaka samhällets fiender och återetablera svensk lag i hela Sverige".

Partiet vill bland annat göra det möjligt att utvisa personer som inte dömts för brott men som "genom att verka i kriminella miljöer eller genom en asocial livsstil uppvisar brister i sina förpliktelser gentemot det svenska samhället eller utgör en särskild risk eller belastning för Sverige".

"Personer som kommit till Sverige och uppvisar fientlighet gentemot samhället eller majoritetsbefolkningen ska kunna utvisas genom att asocialitet återinförs som utvisningsgrund", skriver partiet.

Vid tillräckligt allvarlig brottslighet bör dessutom hela familjers uppehållstillstånd kunna återkallas.

"Familjen utgör den minsta enheten i samhället, och de har ett gemensamt ansvar för att anpassa sig till svenska normer och värderingar", skriver SD.

Vidare bör rätten till ekonomiska bidrag inskränkas för föräldrar vars barn begår brott. Om vissa personer i en familj begår brott eller "vägrar foga sig efter svenska samhällsförpliktelser" bör tillgången till delar av välfärden och andra sociala rättigheter begränsas, enligt partiet.

SD vill också kunna stänga ner moskéer med "extremistiska företrädare".


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.