Bo Broman (SD). Till höger: "Lady Busty" och "Miss Shameless".

SD:s HBTQ-talesman: Inga problem med drag queen-sagor för barn

Publicerad 6 november 2022 kl 12.51

Inrikes. Sverigedemokraternas HBTQ-talesperson Bo Broman ser inte några problem med att offentliga bibliotek håller sagostunder med transvestiter för små barn
– Vilket barn tycker inte det är kul att se vuxna som klär ut sig? säger han.

Dela artikeln

Fenomenet "Drag queen story hour", som har importerats från USA, går ut på att transvestiter med ekivoka namn som "Lady Busty" och "Miss Shameless" läser sagor för barn på bibliotek.

I veckan uppmärksammades det stort att den lokala SD-politikern Jonathan Sager i Kalmar ville stoppa en planerad sagostund med drag queens.

– Jag anser barn ska få vara barn, att prata om sexuella läggningar med två-åringar ser jag som direkt motbjudande. Det är vår moraliska skyldighet att det stoppas. Vi anser att två-åringar ska ha skyddad rätt att leka och vara barn, sade Jonathan Sager (SD) till SVT Nyheter Småland.

Han nämnde också att böckerna som transvestiterna läser upp har titlar som ”Leo, pojken med snippan”.

Bo Broman, HBTQ-talesperson för SD och själv öppet homosexuell, har dock en helt annan hållning i frågan än kollegan i Kalmar.

"Det är inte vår uppgift på riks att lägga oss i lokala kulturföreteelser”, skriver Broman i ett mejl till SVT och fortsätter:

”Jag personligen tycker det är ganska okontroversiellt att ha sagostunder med drag queens. Vilket barn tycker inte det är kul att se vuxna som klär ut sig? Men det är bara min personliga åsikt. Det finns säkert lika många åsikter i den här frågan som vi har antal medlemmar i partiet”, fortsätter han.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.