Maktstriden i SD

SDU-ledaren Jessica Ohlson utesluts ur SD

Publicerad 18 september 2015 kl 20.27

Politik. SDU:s nyvalda ordförande Jessica Ohlson utesluts ur Sverigedemokraterna, skriver Aftonbladet. Partiledningen har tidigare meddelat att man klipper banden med SDU och utesluter alla medlemmar som vägrar lämna ungdomsförbundet.

Gilla artikeln på Facebook

– Partiledningen visar återigen att man helt saknar respekt för demokratin och inte skyr några medel för att göra sig av med alla som kritiserat dem, säger Jessica Ohlson till Aftonbladet.

Uteslutningen är den senaste av en rad personärenden där ledartrion Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson och Richard Jomshof gör sig av med medlemmar som på något sätt har kritiserat dem eller motsatt sig deras ställningstaganden i olika frågor.

Tidigare i veckan stod det klart att före detta partisekreteraren Björn Söder, förre partiledaren Mikael Jansson och riksdagsledamoten David Lång kommer att petas från sina platser i partistyrelsen, efter att ha föreslagit att SD borde samtala med SDU innan ungdomsförbundet utesluts.

Det är dock ännu inte klart om dessa tre kommer att uteslutas ur partiet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0