Maktstriden i SD

SDU-ledaren Jessica Ohlson utesluts ur SD

Publicerad 18 september 2015 kl 20.27

Politik. SDU:s nyvalda ordförande Jessica Ohlson utesluts ur Sverigedemokraterna, skriver Aftonbladet. Partiledningen har tidigare meddelat att man klipper banden med SDU och utesluter alla medlemmar som vägrar lämna ungdomsförbundet.

Gilla artikeln på Facebook

– Partiledningen visar återigen att man helt saknar respekt för demokratin och inte skyr några medel för att göra sig av med alla som kritiserat dem, säger Jessica Ohlson till Aftonbladet.

Uteslutningen är den senaste av en rad personärenden där ledartrion Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson och Richard Jomshof gör sig av med medlemmar som på något sätt har kritiserat dem eller motsatt sig deras ställningstaganden i olika frågor.

Tidigare i veckan stod det klart att före detta partisekreteraren Björn Söder, förre partiledaren Mikael Jansson och riksdagsledamoten David Lång kommer att petas från sina platser i partistyrelsen, efter att ha föreslagit att SD borde samtala med SDU innan ungdomsförbundet utesluts.

Det är dock ännu inte klart om dessa tre kommer att uteslutas ur partiet.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0