SDU vill att arbetslösa invandrare åker hem

Publicerad 5 mars 2012 kl 17.50

Politik.Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU vill uppmana arbetslösa invandrare att åka hem till sina egna länder. Till projektet "Borta bra men hemma bäst" har man ansökt om 100 000 kronor hos Migrationsverket.

Gilla artikeln på Facebook

Med pengarna vill det invandringskritiska ungdomsförbundet sätta ihop reklammaterial på flera språk som ska informera invandrarna om möjligheten att få återvandringsbidrag från Migrationsverket om de flyttar hem till sina egna länder igen.

– Vi har en plan för att ta fram 10 000 goodiebags som ska vara fulla med usb-minnen, dvd-skivor, informationsflyers på olika språk. Det ska vara lite smått och gott sådant som hör goodiebags till just för att visa att så här går det till att ansöka ett återvandringsbidrag, säger SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand till P3 Nyheter.

Enligt planen är det invandrare som fått permanent uppehållstillstånd och som nolltaxerat de senaste tio åren som kan vänta sig att en SDU:are knackar på deras dörr inom en snar framtid. Namnen på bidragstagarna ska SDU ta fram genom att samköra taxeringsuppgifter från Skatteverket med listor från Migrationsverket över beviljade uppehållstillstånd.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Guldjättar flyr Comex. Nu ska handeln med guld bedrivas i London istället.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Politik

Jimmie Åkessons krav: "Sanningsutredning om döden på äldreboenden”

Vill tillsätta "coronakommission".. Jimmie Åkesson: "Sverige har drabbats svårare än jämförbara länder"0 

SD vill öka restaurangbesöken

SD väljer motsatt väg i coronatider.. Partiets Kalmarbas vill dela ut presentkort för att få fler besöka restauranger och butiker.0 

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus