SDU vill att arbetslösa invandrare åker hem

Publicerad 5 mars 2012 kl 17.50

Politik.Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU vill uppmana arbetslösa invandrare att åka hem till sina egna länder. Till projektet "Borta bra men hemma bäst" har man ansökt om 100 000 kronor hos Migrationsverket.

Gilla artikeln på Facebook

Med pengarna vill det invandringskritiska ungdomsförbundet sätta ihop reklammaterial på flera språk som ska informera invandrarna om möjligheten att få återvandringsbidrag från Migrationsverket om de flyttar hem till sina egna länder igen.

– Vi har en plan för att ta fram 10 000 goodiebags som ska vara fulla med usb-minnen, dvd-skivor, informationsflyers på olika språk. Det ska vara lite smått och gott sådant som hör goodiebags till just för att visa att så här går det till att ansöka ett återvandringsbidrag, säger SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand till P3 Nyheter.

Enligt planen är det invandrare som fått permanent uppehållstillstånd och som nolltaxerat de senaste tio åren som kan vänta sig att en SDU:are knackar på deras dörr inom en snar framtid. Namnen på bidragstagarna ska SDU ta fram genom att samköra taxeringsuppgifter från Skatteverket med listor från Migrationsverket över beviljade uppehållstillstånd.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare