Skatteåterbäringen rekordstor i år

Publicerad 6 april 2021 kl 16.50

Inrikes. Skatteåterbäringen är på väg. I år får knappt 2,5 miljoner personer dela på rekordstor återbäring – drygt 18,3 miljarder kronor. Pengarna betalas ut mellan 7 och 9 april till alla som har anmält bankkonto till Skatteverket.

Gilla artikeln på Facebook

För att få skatteåterbäringen redan i april krävdes att man deklarerade digitalt senast den 30 mars utan att göra ändringar eller tillägg. De som gjort det, och som ska få pengar tillbaka, delar i år på 18,3 miljarder kronor.

Inom gruppen som nu får sin skatteåterbäring ingår drygt 100.000 personer som ännu inte anmält bankkonto till Skatteverket. Det innebär att de inte får en automatisk utbetalning. Sammanlagt har dessa personer cirka 300 miljoner att få tillbaka.

Det är också drygt 70.000 personer som får tillbaka på skatten, men trots det inte får någon utbetalning. Det kan exempelvis bero på skulder hos Kronofogden eller på att återbäringen är lägre än 100 kronor, så låga belopp betalas inte ut automatiskt.

Den som ska få återbäring men gjort ändringar eller tillägg, deklarerat på papper eller efter den 30 mars kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 3 maj.


Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Fria Tider reder ut forskningsläget. Så kan den anmärkningsvärda skillnaden i beteende förstås.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0