Mordet i Vilhelmina

Åtal: Slog ihjäl man och våldtog hans rullstolsburna sambo

Publicerad 17 april 2015 kl 16.56

Inrikes. Tre män åtalades idag misstänkta för att ha mördat en 56-åring i Rönnäs utanför Vilhelmina. I samband med mordet ska de dessutom ha brutalt våldtagit mannens sambo – en 64-årig kvinna i rullstol.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt stämningsansökan bröt sig de tre åtalade in i den 56-årige mannens hem natten till den 20 november förra året och misshandlade honom grovt.

Natten därpå kom de tillbaka och fortsatte misshandeln – de ska bland annat ha slagit sitt offer med en kofot och puttat ned honom från en trappa.

Två av de åtalade gav sig också på offrets 64-åriga sambo. De drog enligt åtalet bort henne från rullstolen ned på golvet, slog henne i ansiktet, slet av hennes kläder och våldtog henne under vapenhot.

Den 56-årige mannen dog av de svåra skador han drog på sig. Enligt åklagaren präglades våldet av "synnerlig råhet och hänsynslöshet då gärningsmännen på ett hänsynslöst sätt utnyttjat X skyddslösa eller utsatta ställning".

De misstänkta männen, som är 42, 36 respektive 56 år, riskerar nu långa fängelsestraff för mord. Även två omyndiga pojkar åtalas i samma veva för andra brott som uppdagats under utredningen. 


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0