Soros och politiken

Soros ville skicka Bildt till Albanien

Publicerad 12 augusti 2016 kl 15.19

Utrikes. Vänstermiljardären George Soros uppmanade år 2011 Hillary Clinton att intervenera i Albanien – och föreslog svenske Carl Bildt som medlare. Det visar ett mejl från den senaste Wikileaks-läckan, rapporterar Balkan Insight.

Gilla artikeln på Facebook

I januari 2011 utbröt våldsamma demonstrationer i Albaniens huvudstad Tirana efter att regeringen anklagats för korruption.

Detta oroade den internationelle finansspekulanten George Soros så pass mycket att han bad USA:s dåvarande utrikesminister Hillary Clinton att blanda sig i konflikten och stoppa protesterna.

I ett mejl som publiceras av Wikileaks uppmanar Soros den amerikanska utrikesministern att se till att regeringen i Albanien "förekommer" demonstrationerna och ser till att "tona ned" sina offentliga uttalanden.

Han uppmanar också Clinton att utse en medlare som kan skickas till Tirana för att lösa konflikten. Soros förslag: Sveriges dåvarande utrikesminister Carl Bildt, Finlands före detta president Martti Ahtisaari eller Slovakiens nuvarande utrikesminister Miroslav Lajcak.

Bara tre dagar efter att Hillary Clinton mottagit George Soros mejl var Miroslav Lajcak på plats i Albanien för att medla som EU-sändebud, rapporterade BBC News då.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Cambridge-studie: Adopterade mår sämst. Men även invandrarna från tredje världen uppvisar höga nivåer av psykisk sjukdom under bosättningen i Sverige.0 

Mer från Utrikes

EU-revisorer slår larm i rapport. Illegal invandring främjas snarare än motverkas.0 

Vänsterextremister attackerade AFD

Våldsam valrörelse i Tyskland.. Partiet tvingas hålla privata valmöten – attackeras ändå.0 

Vetenskap

Invandrare har 13,4 punkter lägre IQ än svenskar. Så snabbt sjunker Sveriges intelligens när vi byts ut.0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0